Premii pentru elevii de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu”

Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” a obținut și anul acesta rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare desfășurate la nivel național. Elevii noștri s-au clasat pe locuri foarte bune, întorcându-se cu premii, obținute prin muncă, disciplină, ambiție si inteligență.

Scoala Gimnaziala Constantin Savoiu, una dintre cele mai bune din Gorj
Scoala Gimnaziala Constantin Savoiu, una dintre cele mai bune din Gorj

Theona Moța, elevă în clasa a VIII-a C, a reușit o performanță deosebită, cea mai importantă din istoria școlii, Premiul al II- lea la Olimpiada Națională de Istorie, desfășurată în acest an la Brăila. Fire ambițioasă, extrem de perseverentă si serioasă, Theona a demonstrat că istoria este o mare pasiune. Această olimpiadă a reprezentat pentru ea momentul în care a trăit cel mai frumos sentiment intelectual, acela al satisfacțiilor rezultate din munca, valoarea și talentul său.
Profesorul coordonator Aurel Popescu, a susținut-o, încurajat-o si pregătit-o pentru a putea performa la înalt nivel. Amândoi au alcătuit o echipă câștigătoare. S-a demonstrat, astfel, că avem posibilitatea să oferim elevilor noștri accesul la un învățământ de calitate, performant și că avem profesori ce scriu biografia unei școli.
Sensibilitate, tinerețe, beatitudine, iată stări care-i caracterizează pe elevii participanți la Olimpiada de Limba și Literatura Română și Olimpiada ,,Lectura ca abilitate de viață” desfășurate la Vâlcea, în perioada 16-20 aprilie. Ștefania Blidea, elevă în clasa a VI-a B, profesor coordonator Maria Frîntu, confirmă și anul acesta ambiția, pregătirea, seriozitatea obținând Premiul Special la Olimpiada de Limba și Literatura Română. Elevul Mihnea Popescu, clasa a VIII-a E, profesor coordonator Gianina Manta, a demonstrat că este capabil să folosească lectura în vederea dezvoltării personale obținând Premiul Special la Olimpiada ,,Lectura ca abilitate de viață”.
Elevii Școlii Gimnaziale ,,Alexandru Ștefulescu” au confirmat buna pregătire la Educație tehnologică și Religie, reușind să bifeze succese remarcabile. Andrada Ceapă, clasa a VII-a, coordonator profesor Ileana Troi, a participat la Olimpiada de Educație Tehnologică, desfășurată la Iași, în perioada 18-23 aprilie. Eleva Delia Pretrariu din clasa a VII-a, coordonată de profesor Iuliana Trică a participat la Olimpiada de Religie (Timișoara, 16-22 aprilie).
Echipa de fotbal-băieți, clasele I-IV, a reușit la turneul final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar ,,Fotbal pe teren redus”, obținând locul al II- lea la faza zonală- Oltenia, care a avut loc la Caracal, în ziua de 18 februarie 2016. Echipa este antrenată de profesor Ana Botea și este alcătuită din elevii: Giorgi Darius (clasa a IV-a A), Probaj Alexandru (clasa a IV-a B), Geană Nicolas (clasa a IV-a B), Oprițescu Cosmin (clasa a IV-a B), Șomăcescu Tudor (clasa a IV-a C), Țaiga Ianis (clasa a IV-a D), Călin Dănuț (clasa a III-a B), Poenaru Andrei (clasa a III-a C), Deaconu Mihai (clasa a II-a B).

Prof. Maria Frântu