Salbă de medalii la Informatică

Bacăul a găzduit zilele trecute Olimpiada națională: TIC – Tehnologia Informației si Comunicării. Conform regulamentului de organizare, au  participat doar elevi de liceu, pe doua secțiuni: TIC – pe nivele de studiu – clasa a IX-a, clasa a X-a, clasa a XI-a si clasa a XII-a si secțiunea C # – unde pot concura elevi de la toate clasele. Pentru elevii Gorjului, cheltuielile cu transportul elevilor au fost asigurate de Primăria Orașului Novaci, Sindicatul Liber Învățământ Novaci și Liceul Teoretic Novaci.

Lotul Gorjului la TIC 2016
Lotul Gorjului la TIC 2016

Disciplina la care excelează elevii calificați la faza națională a acestei olimpiade presupune inteligenta, viziune, mobilitate, spirit de inovație si creativitate.
Au participat în total 215 de elevi din toate județele tarii, care au venit in Bacău însoțiți de 42 de profesori. Comisia de examen a fost  alcătuită din 42 de cadre didactice de prestigiu; președintele comisiei a fost conf.univ.dr. Gloria Cerasela Crisan, de la Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacău, președintele executiv a fost inspectorul general din Ministerul Educației Naționale si Cercetării Științifice prof. Nusa Dumitriu Lupan.
Lotul Gorjului a fost alcătuit din: Secțiunea TIC: Mihalache Cristian (Liceul Tehnic Turceni) – clasa a IX-a, prof. Vlad Mioara; Pîrvuleț Mihai (CNET) – clasa a X-a, prof. Mănică Andreea, Runcenu Mihaela; Taraleșca Ovidiu (Liceul Teoretic Novaci) – clasa a XI-a, prof. Țăpîrdea Simona; Stamp Alexandru (CNET) – clasa a XII-a, prof. Preoteasa Carmen. Secțiunea C#: Ilie Ionuț Bogdan (CNSH) – clasa a XI-a, prof. Stoichițoiu Dan
Rezultatele au fost unele foarte bune după cum ne-a informat doamna profesoară Simona Țăpârdea, însoțitorul lotului Gorjului la această competiție: Pîrvuleț Mihai (CNET) – clasa a X-a, mențiune, medalie de argint; Taraleșca Ovidiu (Liceul Teoretic Novaci) – clasa a XI-a, medalie de bronz; Stamp Alexandru (CNET) – clasa a XII-a, medalie de bronz. Secțiunea C#:Ilie Ionuț Bogdan (CNSH) – clasa a XI-a, medalie de bronz
Proba de concurs a avut loc în data de 20 mai 2016.Tema probei de proiect: Diversitate și transparență. Timp de 6 ore, concurenții au avut de rezolvat subiectele.
Cheltuielile cu transportul elevilor au fost asigurate de Primăria Orașului Novaci, Sindicatul Liber Învățământ Novaci și Liceul Teoretic Novaci.