2 bucăți piept de pui
40 g făină
1 ou
2-3 linguri de lapte
90 g pesmet
50 g parmezan
70 g mozzarella
225 g sos de roșii
pudră de usturoi
sare, piper
busuioc și oregano după gust
Preparare:
Taie pieptul de pui ca pentru șnițele. Bate-l ușor, asezonează cu sare și piper. Combină pesmetul, parmezanul, praful de usturoi, oregano și busuioc praf într-un bol. Într-un alt vas pune făină, în altul oul bătut cu lapte. Trece fiecare bucată de pui , pe rând, prin făină, prin ou și, la final, prin amestecul de parmezan și pesmet. Pune-le la prăjit, întâi câte 2-3 minute pe fiecare parte ca să se rumenească și apoi până se pătrund aproape de tot. Pune jumătate din sosul de roșii pe fundul unei tăvi care nu lipește. Deasupra bucățile de pui, fără să le suprapui. Toarnă restul de sos deasupra și presară mozzarella. Dacă vrei, mai poți pune deasupra extra oregano/busuioc. Dă la cuptor până se pătrunde de tot puiul. Se servește imediat, de obicei cu spaghete.