Petrecere de Halloween la CT „General Gheorghe Magheru”

halloween-ct-gheorghe-magheHalloween-ul a devenit o sărbătoare foarte gustată de tinerii gorjeni. La sfârşitul săptămânii trecute s-a marcat această sărbătoare în multe dintre unităţile şcolare din Gorj. La Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” sărbătoarea a fost şi mai specială.
Pentru mulţi, sărbă­toarea de Halloween nu mai are nevoie de nicio prezentare. Asta au aflat şi elevii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” odată cu organizarea în premieră a unor suite de activităţi distractiv-educative. Pe lângă deghizări haioase, dovleci ciopliţi şi multe lumânări aprinse, activităţile au debutat cu o sesiune de informare unde elevii şi cadrele didactice au putut afla despre originea celtică a acestei sărbători, ce a fost preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranţilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Astfel, ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deşi în unele ţări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creştine a tuturor sfinţilor, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în ţările unde predomină creştinismul occidental. Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje şi colindă pe la case întrebând: „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o ameninţare că dacă nu li se dau dulciuri.
Activităţile au continuat cu o expoziţie cu tematică Halloween, o probă de abilităţi intitulată: „dovlecelul meu – cel mai frumos felinar, un concurs de costume tematice şi nu in ultimul rând concurs de dans in memoria Michael Jackson pe melodia “Thriller”.
Juriul a fost format din profesorii organizatori care la sfârşit au acordat diplome şi cadouri specifice sărbătorii, celor mai buni trei concurenţi de la fiecare probă. Principalii organizatori au fost profesorii Gurica Crina, Pătrăşcoiu Simona, Gorun Aurelia, Papa Voichiţa, Minoniu Anca, Maria Cristian şi elevii Şalapa Ionuţ, Tirui Alexandru, Pânişoară Mircea, Dascălu Loredana, Nimară Alexandra.
Redacţia “Cuget Liber”