Pete pe halatele albe

Cornel ŞomâcuViaţa românilor se complică de la o zi la alta din cauza crizei sau a incompetenţei dovedite a guvernanţilor, indiferent de culoarea politică. Viaţa ne este pusă în pericol la propriu de oamenii în halate albe, slab pregătiţi şi dedulciţi la şpagă. Guvernanţii vor să legalizeze în această vară o aberaţie legislativă în care cei care plătesc asigurări de sănătate, în sume lunare consistente, trebuie să mai plătească şi la instituţiile sanitare la oficial pentru că şpaga va rămâne şpagă. Că încerci să nu o oferi, mori cu zile pe coridoare de spitale pentru că s-a văzut de multe ori această situaţie. Medicii respectivi, care ar fi trebuit în cel mai bun caz să ajungă după gratii, sunt bine mersi cauţionaţi de un Colegiu al Medicilor impotent sau doar o adunare de castă.
Aceste rânduri sunt provocate de cel puţin două probleme, mai întâi lipsa de reacţie a autorităţilor în a curma fărădelegilor halatelor albe concretizate în servicii slabe şi şpagă. Ar trebui să ne întrebăm foarte serios la ce bun să investim în aparatură şi clădiri la toate instituţiile spitaliceşti din Gorj dacă şi până la o banală operaţie de apendicită o efectuăm la Craiova şi în altă parte. Sunt medici gorjeni, şi nu puţini din păcate, care se apropie de vârsta pensionării şi nu s-au remarcat decât prin trimiterea bolnavilor spre alte centre. Asta în situaţia fericită pentru că mai există “specialişti” care au probleme să citească corect un ecograf  sau o  altă analiză dar o fac cu riscurile de rigoare. Acesta este sistemul sanitar din Gorj pe care mulţi îl cunosc dar nu îndrăznesc să vorbească de teama că într-un fel sau altul o să aibă nevoie de el. Mai sunt şi excepţii, profesionişti în tot ce presupune acest lucru în domeniu, dar puţini şi, în general, aproape de vârsta retragerii.
Cine crede că dacă medicii gorjeni ar lucra într-un sistem privat cu dotări de ultimă oră ar fi performanţi se cam înşeală. Uitaţi-vă câţi neaveniţi s-au făcut doctori stomatologi şi rezultatele le cunoaştem. Că în multe cabinete particulare stomatologice este o evaziune fiscală generalizată nu credem că autorităţile să nu cunoască, poate nu ştiu însă că medicii, inclusiv cei tineri, lucrează empiric, fără radiografii şi adoptând soluţii medicale în afara oricărui protocol. De aceea, şi s-a văzut în ţară, se poate plăti cu viaţa incompetenţa unui doctor stomatolog. Tocmai de aceea şi având în vedere experienţa proprie, demonstrabilă cu acte şi radiografii, feriţi-vă să vă lăsaţi pe mâna unui domn doctor Dragoş Ciuncanu, o faceţi pe riscul dumneavoastră.
Aşa că e foarte greu să reformezi un sistem corupt şi slab pregătit. Cea mai bună propunere, şi mă gândesc că şi unica în sărăcia din România, ar fi să îi lăsăm pe banii noştrii decât pe cei de la urgenţă. Restul să-i plătim pentru servicii şi atunci problemele ar fi mult mai puţine. Iar cei care nu au loc în sistem, deocamdată în majoritate, să meargă în agricultură că industrie oricum nu mai avem ca să aibă ei ceva de distrus.

6 Comments on “Pete pe halatele albe”

 1. daca nu va suparati,imi puteti spune la ce cabinet lucreaza acest domn doctor dragos ciuncanu?cumva la cabinetul domnului doctor voine stefan???va rog raspuns urgent!!!

 2. Vo rog sa va sustineti afirmatia cu argumente. Numai astfel poate sa devina veridica.

 3. Domnule Cornel ,
  La fel ca si Ingrid va rog sa ne spuneti exact ce s-a intamplat , eu am fost la acest medic si a fost mai mult decat ok , tinand cont de faptul ca desi am 25 de ani nu mai fusesem niciodata la stomatolog.
  Mi-a tratat o masea si pot afirma ca am plecat incantata de modul in care a decurs procedura.Nu am simtit nici o durere nici macar atunci cand mi s-a facut anestezie.
  Daca tot afirmati sa ne ferim nu credeti ca ar fi fost mult mai ok sa ne spuneti si ce ce anume sa ne ferim?
  Eu personal raman la ideea ca este un medic bun .
  Andreea
  Tg-jiu

 4. SALL.am fost si eu la acest doctor dragos ciuncanu si e pe langa ca dentist.a facut numai greseli.Iti face o lucrare proasta ,numai ca sa te cheme de 100 de ori ,de fiecare data sa dai 50,100 lei.pentru ce tratamente ????nu se stie–-plus ca am auzi ca nu a lucrat igienic si a dat hepatita la un pacient,si a platit despagubirii grave…..asa ca watch out.

 5. buna. Imi pare rau ca sa va dezamagesc domnul CORNEL ,dar ceea ce sustineti dumneaveasta nu se bazeaza pe ceva anume sau ceva concret(eu cel putin nu am vz din acest minimalist text). Eu sunt pacilentul domnului dr. ciuncanu de 4 ani si din de fiecare data am fost trata mai mul decat ok ,de fiecare data cand merg la acest cabinet este o coada imensa la acest dr. si am vz ca vin pacienti si de la bucuresti(deputati mai exact pe care i-am vz la tv:) ) si plus are o pregatire impresionanta atat in tara cat si inafara tara (am vz documnete care atesta acest lucru chiar in cabinet, ‘plus ca am auzit pe „pacienti de la coada” ca a luat si un premiu ,eu nush acest lucru).EU cred ca ar trebui in tg-jiu sa fie mai multi dr ca el,cel putin sa isi dea intresul fata de pacient . Mersi anticipat

 6. Textul e vechi dar adevărat, eu m-am dus de una si am fost tratat ca in bancul cu Bula

Comments are closed.