Pericolul rusesc via prostia românească

De prea mulCornel Şomâcuți ani, o parte a eșichierului politic românesc supraviețuiește electoral speculând spaimele românilor legate de pericolul rusesc. Cu România în NATO și în UE, cu Rusia coborâtă la statutul de forță militară cu statut regional, pericolul rusesc nu există decât în scenariile apocaliptice. Nimeni nu spune, din cei care agită acest pericol inexistent la nivel militar,  că am fost acaparați la nivel economic, marii investitori din România fiind de cele mai multe ori ruși sub branduri străine. Iar faptul că România a pierdut combinatele siderurgice se datorează în mare parte acelorași investitori ruși, cei care au găsit în România suspect de ușor oportunități de jaf. Dar de aceste lucruri nu prea vorbesc politicienii!

Revenind la politicieni și la campania de zvonuri și știri false, folosită cu abilitate până și în SUA unde  au ales președintele, suficient de multe site-uri, unele cu pretenții dar cu patroni în închisoare, altele cu posibilă finanțare din exterior, propagă teza pericolului rusesc și că dacă câștigă un anumit partid sau alianță se alege praful etc. etc. Ar trebui să ne gândim dacă nu cumva cineva agită acest steag pentru a face bine la afaceri, mai exact relațiile politice tensionate cu Moscova i-a îmbogățit pe unii în ultimul deceniu. Adică noi ne agităm de pomană, cei mai creduli dintre noi votează să nu vină rușii iar aceștia, la nivel economic, sunt printre noi. Probabil că dacă ar vrea să vorbească, tot e foarte guraliv în ultimul timp, ex-președintele Băsescu ar putea să ne spună multe cum e cu a  semnaliza într-o parte pentru deturnarea atenției publice.

Ce vreau să spun cu aceste rânduri? Că a trecut vremea inventării unor pericole, a manipulării grobiene a cetățenilor pentru a se face loc unor politicieni slabi și fără program, e totuși peste un sfert de veac de manipulare. Și încă ceva, în timp ce primesc sume imense de la Soros în numele unor idealuri democratice, ong-iștii respectivi cataloghează orice discurs patriotic sau naționalist ca filo-rusesc. Că totul sună fals se vede de la o poștă, că se profită de prostia unora dintre conaționali care mai cred în astfel de discursuri e doar vina lor, datoria noastră este să spunem lucrurilor pe nume.

Dragi români, de vreme ce toată clasa politică românească s-a racordat la obiectivele euro-atlantice, pericolul rusesc e o minciună și am putea să-i sancționăm prin vot pe cei care o propagă!