„Parcul Național Defileul Jiului, Arie protejată” – De cine?

Este numle proiectuilui finanțat și susținut de OMV Petrom și derulat în parteneriat de către Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”,  organizația neguvernamentalaă  A.D.E “COLORFUL MINDS”,   administrația Parcului Național Defileul Jiului și a Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, prin care aceste instituții doresc să atragă atenția populației și în special a tinerilor cu privire la importanța problemelor de mediu, dar și asupra faptului că au șansa să trăiasca lângă o adevărată comoară – Pacul Defileului Jiului.

Astfel, voluntarii elevi de liceul târgujian – în special de la domeniul Protecția Mediului- lucrând alături de voluntari de la ceilalți parteneri și cu sprijinul Salvamont Gorj au participat la o serie de activități ce au constat în marcarea și organizarea unui traseu tematic de observare a faunei defileului pe durata mai multor zile. De asemenea, elevii liceului au fost implicați și în activități de conștientizare și promovare a importanței respectării mediului, prin realizarea de pliante, postere, fotografii și aplicații media, ce au fost sau urmează să fie distribuite în comunitate.

Joi, 8.12.2022 la ora 12.30, în amfiteatrul Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru” urmează să se desfășoare Seminarul Județean „Parcul Național Defileul Jiului, Arie protejată” – De cine?, la care pe lângă voluntarii și partenerii în proiect, vor participa și vor conferenția inclusiv prin conexiuni online, factori de decizie din domeneiul protecției mediului de la nivel național și județean.

De asemena, tot atunci va fi realizată și o expoziție de fotografie realizată de elevii voluntari din timpul activităților de organizare și marcare a traseului de deasupra Mănăstirii Lainici, tocmai pentru a promova valorile naturale pe care această rezervație le deține.

 Proiectul acesta vine ca o continuare a activităților și eforturilor depuse de C.T. Gheorghe Magheru de a promova o educație de calitate în domeniul protecției mediului, organizator în parteneriat cu Universitatea Constantin Brâncuși a Simpozionului Județean Biodiversitate și Tehnologie, dar și câștigător al concursului Activăm Viitori Lideri pentru protecția naturii prin care s-a reușit dotarea laboratorului de protecția mediului cu  o dioramă cu televizor interactiv și tehnologie VR.

One Comment on “„Parcul Național Defileul Jiului, Arie protejată” – De cine?”

Comments are closed.