Parcul Național Defileul Jiului a strălucit la evenimentul dedicat Zilei Europene a Parcurilor

Parcul Național Defileul Jiului, cel mai mare de pe suprafața județului Gorj, a strălucit, joi, la evenimentul dedicat Zilei Europene a Parcurilor, desfășurat în localitatea vâlceană Brezoi, sub deviza „Vote for Nature!”. Produsele autentice și suvenirurile speciale prezentate au demonstrat cum produsele locale pot susține eforturile de conservare, prin promovarea turismului responsabil.

„Un mulțumesc special merge către Mănăstirea Lainici, Beefcarm, Restaurantul Vișina, Centrul de Cercetare, Dezvoltare și Promovare Constantin Brâncuși din Târgu Jiu și departamentul CNIPT, pentru delicioasele degustări și cadourile spirituale care i-au încântat pe vizitatori. Evenimentul a fost memorabil, desfășurându-se în frumosul Parc Național Cozia, în localitatea Brezoi.

Broșurile și pliantele distribuite au ilustrat obiectivele turistice din zonele protejate, facilitând un dialog constructiv despre metodele și provocările conservării și valorificării patrimoniului nostru natural și cultural.

Prin această reuniune anuală, ne reamintim de angajamentul nostru comun pentru un mediu mai curat și mai sănătos și recunoaștem contribuția inestimabilă a fiecărui participant în protejarea patrimoniului natural și cultural. Astfel de inițiative sunt vitale pentru a asigura că parcurile naționale și naturale nu sunt doar sanctuare de biodiversitate, ci și spații de întâlnire și învățare pentru comunitățile care le înconjoară.

Evenimentul nu a fost doar o ocazie de a celebra frumusețile naturale ale regiunii, ci și un forum de schimb de idei și bune practici între administratorii parcurilor și vizitatorii lor.

Să continuăm să votăm pentru natură și să protejăm împreună patrimoniul nostru natural și cultural!”, este mesajul administrației Parcului Național Defileul Jiului.

La eveniment au participat parcuri naționale din întreaga țară.

One Comment on “Parcul Național Defileul Jiului a strălucit la evenimentul dedicat Zilei Europene a Parcurilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *