Ocaua mică a lui Kovesi

Cel puțin în ultimii doi ani, personajul care a cumulat cea mai mare putere la nivelul vieții sociale, economice și politice este Laura Codruța Kovesi, actualul șef al DNA. Acest lucru s-a putut întâmpla ca urmare a rezultatelor palpabile în lupta anticorupție dar și a fricii de cătușe a politicienilor români, în special adversarii fostului președinte Traian Băsescu. Am asistat, pe fondul complicității conducerilor Parchetului General și a ministrului de resort, la o inversare a valorilor și funcțiilor unde șefa DNA deține tot controlul. În mod practic, o întreagă clasă politică-mai mult sau mai puțin coruptă-a fost făcută preș în numele unui ideal de justiție care a ocolit în mod direct și supărător pentru publicul avizat și neutru aliații politici ai șefei DNA, membrii familiei și nu doar. Doar cel care a scos-o din joben, fostul președinte Traian Băsescu, pare să poată să lupte de la egal la egal cu Laura Codruța Kovesi și asta doar pentru că fiecare dintre noi are un trecut.
Despre cariera lui Kovesi au început să iasă la iveală în ultimii ani amănunte interesante. Fostă sportivă de performanță, Codruța Lascu a trecut pe la facultate precum parlamentarii noștri prin Legislativ. A apărut de nicăieri ca procuror general, ”mapa profesională” nu o recomanda dar în spatele ei se aflau doi procurori comuniști-Lascu(tatăl) și Macovei(figura de tristă amintire). Tot de aici a pornit și doctoratul plagiat despre care nimeni nu se poate pronunța de frica cătușelor. Așa se face că cel mai puternic om din România, doar cei spălați pe creier nu văd asta, nu este respectată în branșă sau în rândul clasei politice, este doar temută și lovită când apare ocazia. Doar că jocul acesta în care arată cătușele la toată lumea a început să-i placă atât de mult lui Kovesi încât a început să facă greșeli grave-a se vedea inepțiile debitate în ultimele zile-care arată o pregătire profesională precară și multă suficiență sau aroganță.
Într-o țară normală, cazul Ghiță ar fi trebuit să facă pagube minore, în România el a făcut ravagii până a fost blocat într-un fel sau altul. Beneficiarul este din nou Kovesi care în ultimele zile a dat tone de interviuri, sigură că nu o să apară noi dezvăluiri stânjenitoare. Direcția Națională Anticorupție, instituție pe care a crescut-o uluitor, suportă consecințele unui șef vulnerabil și cu afinități politice. Pentru ca lupta anticorupție să meargă mai departe nu e loc de Kovesi. În pofida celor susținute de câțiva spălați pe creier care ies pe stradă de câte ori este apel pe unitate, lupta anticorupție nici nu a început cu adevărat. Și încă o întrebare, dacă Kovesi nu discută cu infractorii urmăriți de ce în 90% din cazuri avem de-a face cu dosare DNA construite pe delațiuni ale infractorilor?