Atenție la jigodii!!!…

Loading

După douăzeci de ani de presă și de relații interumane inevitabile, credeam că nimic nu mă mai poate surprinde. Ba mai mult, aproape că am învățat să citesc oamenii, să știu unde vor să ajungă când te abordează, chiar dacă nu o spun franc în față.
Totuși, există unii atât de versați, care mint atât de senini și au atâtea vorbe la ei, încât te pot duce în punctul în care să crezi că ce spun e un adevăr, sau că ce promit e literă de lege. Dumneavoastră, cei care citiți, cred că ați avut, de asemenea, ocazia să întâlniți astfel de oameni.
Nu vreau să ne uităm în oglindă și să ne certăm. Vreau doar să medităm împreună și să ne uităm în jurul nostru. Să luăm fiecare om în parte și să-l analizăm. Să ne gândim dacă ne-a promis ceva, după care nu s-a mai ținut de cuvânt, mai ales dacă a făcut-o pentru a obține ceva. Să vedem ce l-a determinat să nu se țină de cuvânt și, chiar dacă s-a întâmplat asta, indiferent că s-a întâmplat din cauza lui sau a altora, cât de mult s-au străduit să-și țină promisiunea. Iar dacă a constatat că e peste puterile lui, e important dacă a avut grijă să anunțe în timp util. Cei care au mințit, însă, senini, pentru a-și face doar interesul, sunt niște jigodii. Atenție, deci, la jigodii!!!… Trebuie exterminate din comunitate!