Nici un confirmat COVID-19 la CEO

Potrivit informațiilor apărute pe site-ul oficial al Complexului Energetic Oltenia, la nivelul societății nu există nici un salariat confirmat cu COVID-19, iar măsurile de protecție a salariaților devin mereu mai drastice. CE Oltenia producea, anul trecut, o cincime din energia electrică necesară în Sistemul Energetic Național.

În contextul pandemiei produse de virusul COVID – 19, la nivelul CE Oltenia au fost întreprinse măsuri de protecție a salariaților, pentru reducerea la minimum a riscului de contaminare, în concordanță cu legislația națională și măsurile stabilite la nivel guvernamental, fiind asigurată continuitatea operațională și de producție a companiei. Astfel, au fost asigurate soluții dezinfectante, s-a dispus producerea de hipoclorit de sodiu în cadru termocentralelor pentru toate subunitățile companiei, se ia temperatura angajaților și s-a dispus autoizolarea preventivă a celor care au fost plecați în zonele cu risc sau au avut contact cu persoane venite din acele zone.

O altă măsură, pentru reducerea numărului de angajați ai Complexului Energetic Oltenia prezenți simultan în mijloacele de transport și la locul de muncă, a fost redimensionarea acestuia până la max 40%, prin acordarea planificată de zile libere, recuperări, concediu de odihnă (10 zile prin rotație), astfel încât să fie asigurată o producție stabilă.

Complexul Energetic Oltenia are în componența sa un număr de 5 termocentrale și 9 cariere miniere, desfășurându-și activitatea pe teritoriul a 4 județe (Gorj, Dolj, Mehedinți și Brăila), în 21 puncte de lucru, cu un număr de 12 692 salariați.