De la centuri de siguranță, la combinezoane

 1,245 total views

Una dintre fabricile deschise în ultimii ani în orașul gorjean Rovinari a trecut, de curând, de la producția de centuri de siguranță auto la combinezoane medicale și halate de vizitare, iar în curând va începe și producția de măști medicale. Cunoscut pentru acțiunile sale inovatoare și încurajarea firmelor private să creeze locuri de muncă, primarul orașului, Robert Dorin Filip, a anunțat vestea pe Facebook, pentru ca notorietatea sa să aducă un plus de publicitate firmei, ca să-și poată reorienta activitatea în vreme de criză și să nu-și dea angajații afară, dar și pentru ca România să știe că există producător intern.

Primarul orașului Rovinari a făcut astăzi o postare pe Facebook ce s-a bucurat, în mai puțin de o oră, de sute de like-uri, comentarii și distribuiri. Aceasta aduce informații esențiale despre noul producător de materiale sanitare din România, tocmai când ne văitam cu toții că medicii merg în secții, de multe ori, fără să aibă cu ce se proteja. Iată postarea lui Robert Dorin Filip:

„Găsim soluții, la Rovinari!
Fabrica MOVEOS produce, din această săptămână, mii de combinezoane medicale și halate de vizitare, zilnic:
https://www.moveos.ro/combinezoane-si-halate-de-lucru/

Materia primă provine din Republica Moldova, compania MOVEOS fiind unic importator. Din discuțiile purtate cu managerii companiei, am aflat că au în curs de certificare sanitară și materialele pentru producția de măști medicale.

Până la debutul pandemiei, în fabrica MOVEOS de la Rovinari se produceau centuri de siguranță auto. Pentru ca angajații să nu fie trimiși în șomaj tehnic, și ca să se suplinească necesarul de echipamente de protecție de pe piață, conducerea companiei MOVEOS și-a recalificat salariații și iată-i, acum, producând ceea ce este necesar mai mult ca oricând. Prețurile de vânzare au fost stabilite în așa fel încât compania să nu iasă în pierdere, și nu s-a vizat niciun fel de profit.

Suntem responsabili, și ne păstrăm sănătatea! ÎNVINGEM!”