Necunoscutele Prezidenţialelor

Dacă ar fi să ne luăm după rezultatele multitudinii de sondaje apărute în ultimele zile, am putea să spunem că premierul Victor Ponta ar trebui să meargă direct la Cotroceni iar ţara să economisească banii pe care i-am da pe un asemenea tur de scrutin. Doar că lucrurile nu stau deloc aşa iar cineva încearcă să ne prostească pe faţă. Fără a avea dovada unei asemenea supoziţii, înţelegem că PSD-ul şi probabilul candidat Victor Ponta ar beneficia din plin dacă PNL-ul şi-ar pierde pe parcurs candidatul sau nu ar intra în turul II. Şi de aici suntem liberi să „croşetăm”, aşa cum o fac autorii de sondaje, diverse scenarii…
Mai întâi că fiind vorba de sondaje închise, deloc întâmplătoare am spune noi, cel care răspunde are de ales între MRU, CV Tudor şi alţii care nu au partide serioase în spate. În schimb, un Crin Antonescu sau un Cătălin Predoiu, cu o maşină de partid în spate, atâta cât a mai rămas după dezertări, reuşesc contraperformanţa să fie bătuţi de Mihai Răzvan Ungureanu cu un partid în care doar de domnul Săvoiu de la Gorj am mai auzit. Şi în această ecuaţie nu am adăugat şi Partidul Cotroceniului, cu o tot mai probabilă candidatură a Elenei Udrea. Rezultă că se încearcă o manipulare uriaşă care are drept unic scop mazilirea lui Crin Antonescu din fruntea PNL şi o disoluţie a PDL în favoarea PMP.
Cei care au habar de ce se întâmplă în politica dâmboviţeană dau ca sigură înlăturarea lui Crin Antonescu din fruntea PNL pentru ca Victor Ponta să aibă liber spre Cotroceni. Dacă este aşa, înseamnă că istoricul partid al Brătienilor nu este format decât din penali-a demonstrat asta deja Justiţia-traseişti şi trădători. Altfel, un partid atât de mare nu are voie să stea veşnic la remorca altuia iar obiectivul legitim ar fi de fiecare dată câştigarea alegerilor. Iar Călin Popescu Tăriceanu nu a fost niciodată un lider ci doar un executant al ordinelor social-democrate, doar are şi ceva datorii de plătit!
A nu se înţelege din acest editorial că am avea ceva cu faptul ca Victor Ponta să devină preşedintele României, pentru gorjeni ar fi un moment istoric. Ce vrem noi să spunem este că am mai văzut acest film cu Adrian Năstase şi ştim ce s-a întâmplat în ultimii zece ani, aşa că fanii PSD ar trebui să sufle şi în iaurt!