Muzeu Universitar ”Constantin Brâncuși” la Târgu-Jiu

Invitat la emisiunea ”EDUcația” de la N-Sat Tv Regional, Adrian Gorun-președintele Senatului Universității ”Constantin Brâncuși”-a anunțat că sunt demarate procedurile pentru un Muzeu Universitar dedicat patronului spiritual al universității târgujiene.

Muzeul Universitar ”Constantin Brâncuși” ar urma să se deschidă în februarie 2020 după declarația făcută de prof. univ. dr. Adrian Gorun, președintele Senatului Universității cu același nume din Târgu-Jiu. Demersurile au fost demarate de mai mult timp și este constituit un colectiv de specialiști din mai multe instituții de învățământ dar și muzeale. Se vorbește de un concept muzeistic nou, în ton cu ce se petrece în prezent în Europa Apuseană.

Cum la Gorj mai există un proiect de muzeu național aparținând Ministerului Culturii, demers ce bate pasul pe loc de mulți ani, întrebarea firească este dacă noua inițiativă are sorți de izbândă într-un interval scurt. Adrian Gorun a declarat la emisiunea ”EDUcația” că vom avea inaugurarea muzeului în februarie 2020. Vom reveni cu amănunte!