Ministrul Energiei a cerut schimbarea conducerii CEO

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut luni, 23 ianuarie 2023, schimbarea din funcție a președintelui/directorului general al Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, și un control pe toate achizițiile făcute de acesta după ce trei persoane au murit şi zece au fost rănite în urma accidentului produs, săptămâna trecută, în cariera Jilţ Sud. Mai mulți lideri PSD, inclusiv cei gorjeni, solicită demisia/demiterea liberalului Virgil Popescu.

Primele verificări ale poliţiştilor arată că autoutilitara care a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri transporta muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă. S-au găsit probleme mari la CEO condus de liberali în ultimii ani, Daniel Burlan fiind promovat recent în conducerea județeană a PNL Gorj asigurată de senatorul Ion Iordache.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Mihai Popescu a solicitat  demisia ministrului Energiei Virgil Popescu pe care îl acuză de incompetenţă, în contextul accidentului de la Jilţ-Sud. „M-am convins că nu îl interesează ce se întâmplă cu Gorjul. Nu i-a păsat absolut deloc de solicitările noastre, începând cu amenajarea hidrologică de pe Jiu şi terminând cu modul în care, acum, batjocoreşte o tragedie şi profită de ea ca să mimeze că îi pasă de oamenii din CE Oltenia”, a postat liderul PSD.

Demisia lui Virgil Popescu a fost cerută și de deputatul PSD Mihai Weber. „Demisia este un act de onoare și un exemplu de urmat de către toți care se fac vinovați de ceea ce se întâmplă în activitatea minieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia, de la cei care conduc Ministerul Energiei, până la ultimul angajat al companiei care are putere de decizie, numit doar pe criterii politice de PNL”, a scris el, pe Facebook.