Micii țesători, la muzeu

Peste 50 de copii au experimentat, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, țesutul în gherghef, precum și cusutul, dar și torsul lânii.

Atelierul – șezătoare s-a desfășurat, după ce cei mici au vizitat secția de istorie a muzeului, unde au avut ocazia să vadă cum s-a îmbrăcat omul, din vremea când locuia în peșteri, până în zilele noastre, precum și instalații necesare confecționării hainelor. De asemenea, aceștia au vizionat un filmuleț educativ, despre cât este de important să știi să te îmbraci adecvat. Participanții au fost atât din Târgu Jiu, cât și de la Școala Gimnazială Stănești, cu toții bucurându-se să învețe cum se făceau, cândva, hainele, când nu puteau fi cumpărate din mall.

Aceste ateliere se organizează în zilele de vineri și fac parte din Programul de Educație Muzeală, organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate. Activitățile care urmează și condițiile de participare se afișează pe pagina de Facebook a muzeului: https://www.facebook.com/muzeulgorj .