Acum, când mărțișoarele pot fi întâlnite la orice colț de stradă, unele mai moderne și mai inventinve decât altele, la Sohodolul de Tismana se confecționează, manual, mărțișoare tradiționale. Materiile prime sunt lâna, boabele de fasole, dovlete și porumb. Meritul păstrării acestui meșteșug aparține profesoarei Maria Corlan Mischie, care conduce secția externă Tismana a Școlii Populare de Artă Târgu Jiu. Aceasta, împreună cu elevele sale, au pus furca-n brâu și au trecut la treabă. O curiozitate e aceea că, pe vremuri, în timp ce fetele și femeile primeau mărțișoare cu fir de lână alb răsucit cu roșu, existau alte două modele, cele cu fir alb cu negru, care erau oferite bărbaților și cele cu fir alb cu albastru, pe care le primeau bunicile, în semn de prețuire, pentru că învăluie pe cei din jur cu multă dragoste. Povestea mărțișoarelor tradiționale din munții Gorjului și o demonstrație pe viu de confecționare a acestora, în curând și în exclusivitate la N-SAT TV, cu Maria Corlan Mischie și elevele sale.