Cu Justiția pe lege călcând!

 

Sunt în postura unui editorialist confirmat de realitatea dură, Laura Codruța Kovesi și alți reprezentanți ai așa-zisului stat de drept au făcut mult rău luptei anticorupție. Nu știu cine va mai crede de acum, cu excepția gorjenilor Cartianu și Ciocăzeanu, că dosarele DNA sunt/au fost pe bune după ce am aflat de ce sunt în stare procurorii de elită ai acestei instituții. Paradoxal, Laura Codruța Kovesi nu va fi schimbată nici acum, România trebuie să se afunde și mai mult în mocirlă și asta nu se poate face decât insistând cu persoane compromise și poate chiar corupte. Cât de gros este obrazul lui Macovei sau Kovesi nu va mai conta, lupta anticorupție a fost compromisă și lucrurile nu o vor lua iar în direcția bună decât în momentul când sinistrele personaje vor dispărea din funcții, în cursul anului 2019.

Într-o țară normală, șefa procurorilor anticorupție ar fi trebuit să fie suspendată din funcție în secunda doi. Dezvaluiri privind fabricarea de dosare de catre DNA – Ploiesti, prin procurorii Negulescu si Onea, ar fi trebuit să fie o lovitură de grație. Înregistrările prezentate de Vlad Cosma, coroborate cu celalalte dovezi, arată atât de rău pentru DNA încât comunicate de presă rostogolite de o anumită parte a presei nu au nici o șansă. Nici dacă ești CTP sau Tăpălagă nu poți să o scoți din scandal pe Kovesi, patronul statului paralel de care vorbesc pesediștii. Eforturile disperate ale ambasadorului american nu ar trebui să mai conteze dar, repet, suntem în România tuturor cele neîntâmplate. Un procuror, de al cărui coeficient de inteligență ar trebui să ne îndoim serios, a confirmat că înregistrările sunt reale deși el avusese o misiune cu totul opusă. Se vor găsi televiziuni și site-uri de Internet să zică ce zice DNA dar marele public știe adevărul, românii realizează că sunt victimele nei manipulări uriașe.

Președintele CSM a sesizat Inspecția Judiciară, care, la rândul ei, s-a sesizat și din oficiu dar cred că vom rămâne cam la atât. Kovesi, acuzată de alte fapte grave într-o altă anchetă a Inspecției Judiciare, amenințată cu demiterea de ministrul Tudorel Toader, nu va fi demisă decât dacă ”protectorii” ei vor considera că se pot lipsi de serviciile ei sau că acestea sunt prea scumpe ca imagine. Mascarada recentă de la Parlamentul European, când ministrul Justiției din România nu a avut voie să vorbească, arată doar cine este vinovat de dezastrul Justiției din România. TFL-iștii, cei care o țin în funcție dezinteresat pe LCK, sunt invitați în stradă spre a fi și mai ridicoli ca până acum, clamăm viitorul dar blocăm tot ce ar putea să ne aducă dezvoltare.

E greu să găsim o soluție într-o țară condusă netransparent în care cel mai puternic om este un procuror dar suntem datori să sperăm!

One Comment on “Cu Justiția pe lege călcând!”

  1. Aveti dreptate, Kovesi nu pica nici daca o filmeaza cand face o crima. Sunt atatia ziaristi, cel putin asa isi spun ei, care o apara pe Kovesi pentru ca asa da bine, asa au ordin sau au participat la ”excursiile” platie. Ma bucur ca un ziar local spune lucrurilor pe nume!

Comments are closed.