Investiții în zona Debarcader

 51 total views

Cartierul Debarcader din Târgu Jiu va avea un nou parc cu alei, mobilier modern, toalete și locuri de parcare, pe o suprafață totală de peste 8000 metri pătrați. Este vorba despre digul pe care trecea calea ferată destinată mocăniței. Este un proiect finanțat de la bugetul local și a cărui implementare va începe în perioada următoare.

„Urmează să intervenim pentru reabilitarea Parcului Debarcader, extinderea locului de joacă, reabilitarea și înfrumusețarea zonei verzi din spatele blocurilor ce se învecinează cu statuia Ecaterinei Teodoroiu, dar și amenajarea digului.

Este o zonă în care s-a investit mult în obiective pe care noi le-am considerat prioritare. Printre acestea se numără cea mai modernă creșă din Oltenia, amenajată într-un spațiu de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” și care primește 5 grupe de copii.

Grădinița din strada Lotrului, finalizată recent, este un alt obiectiv prioritar, construit în colaborare cu Ministerul Educației, o unitate de învățământ modernă, dotată cu toate cele necesare.

Statuia Ecaterinei Teodoroiu, un adevărat reper al zonei, a fost recent reabilitată și repusă în valoare.

Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, o unitate de învățământ în care am investit mult în anii precedenți, urmează a fi reabilitat termic, incluzând sala de sport și căminul.

Aici, pe lângă montarea panourilor fotovoltaice, vom reabilita pereții, tâmplăria, sistemul de încălzire, se va reface întreaga instalație de iluminat, inlocuindu-se vechile corpuri de iluminat cu unele moderne, de tip LED, se vor echipa clădirile cu stații de încărcare pentru mașini electrice și se va reabilita sistemul de furnizare a apei calde pentru cămin.” a transmis Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Este o investiție în valoare de 16 milioane de lei, bani veniți prin PNRR.

+3

209209

21 comentarii

3 distribuiri

Îmi place

Comentează

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.