Investiţia „Pirelli” produce efecte la Sadu

Cea mai mediatizată investiţie străină în judeţul Gorj, cea a firmei “Pirelli” de la Sadu, ajunge la maturitate în această primăvară. Productia de filtre auto la fabrica «Pirelli» din Bumbeşti Jiu a început,  în această saptamână având  loc si primul transport către Italia.

hala-parc-industrial-pirelliFabrica “Pirelli” va fi inaugurată oficial în această primăvară. Potrivit oficialilor acestei firme,  în momentul de faţă, în cadrul fabricii lucrează 150 de angajaţi, până la sfârşitul anului numărul salariaţilor va ajunge la 300. Dacă lucrurile vor evolua normal, adică criza economică va fi depăşită, în anul viitor va fi pusă în funcţiune a doua linie de producţie.
În luna decembrie 2008  a început productia de filtre. La finele acestei săptămâni se va  face şi primul export de filtre auto către un client din Italia. Capacitatea maximă de producţie va putea fi folosită abia spre sfârşitul anului 2009.
După cum cititorii noştrii ştiu, fabrica construită în incinta Parcului Industrial Bumbeşti Jiu, înfiinţat pe amplasamentul Uzinei Mecanice Sadu, produce filtre auto antiparticule pentru motoarele Diesel Euro 5. Este prima unitate de acest fel, deschisă în cadrul grupului «Pirelli», din întreaga lume.
Marius Vlaicu, directorul Parcului Industrial Bumbeşti Jiu, ne spunea că investitorii italieni sunt foarte mulţumiţi de condiţiile de la Sadu şi ar putea ca în anii următori să îşi dubleze sau chiar să îşi tripleze investiţia, cu rezultate dintre cele mai bune: locuri de muncă, taxe şi impozite, atragerea de noi investitori etc.

One Comment on “Investiţia „Pirelli” produce efecte la Sadu”

  1. sunt un cetatean al orasului care observa cu tristete, ca in urmatorii ani tineretul va pleca din acest oras.am fost in valcea, pe care cu ani in urma gorjenii o ironizau si spuneau: ,,valcean cu cateaua sub caruta” dupa cate se vede, rm. valcea este ca dezvoltare mult deasupra noastra,ca sa nu mai spun, craiova si celelalte orase ai caror edili, au avut grija sa nu distruga tot ce facea productie, si sa mentina totus, cat de cat locuri de munca. in tg-jiu un om la 40 de ani trebuie sa ,,moara” pentru ca e ,,batran” si nu-l mai angajaza imeni. ce au facut edili nostri?,curatenie… am auzit discutii ca vor sa faca mol… dar puterea de cumparare a omului din orasul nostru este oare de mol?. in tg-jiu toata lumea face comert cu produse chinezesti, dam de lucru la chinezi… care sunt ,,cei mai saraci,,. ba mai mult, edili nostri aduc targuri sezoniere, care ne agaseaza cu reclame din cinci in cinci minute, ,, produse la preturi de producator,cele mai mici preturi,e.t.c.”CUMPERI PRODUSUL DE O CALITATE F.F.PROASTA, DUPA PRIMA SPALARE E JALNIC… ACEL ,,PRODUCATOR,, SI-A LUAT DEJA TALPASITA, SI NU MAI DA NICIO SOCOTEALA. asta fac edili nostri. DE CE DOAR CRAIOVA SI TG_JIU ORGANIZEAZA ACESTE TARGURI?, DE CE IN CELELALTE ORASE NU SE ACCEPTA? ex: rm.valcea,brasov,cluj,tg-mures,timisoara. constanta. IN ACESTE ORASE TARGURILE SUNT ORGANIZATE DE FERME CU RENUME(ROMEXPO)CARE SELECTEAZA PRODUCATORII DE COMERCIANTI, FIRME CARE AU TRADITIE IN ORGANIZAREA DE TARGURII SI EXPOZITII….ASA CA MAI BINE AR INCERCA SA CREEZE LOCURI DE MUNCA DECAT SA NE MAI INVADEZE TOT CU ACTIVITATI COMERCIALE CARE SUNT DIN CINCI IN CINCI METRI. STIU CA E GREU A ADUCE INVESTITORI DAR, DACA LE OFERI AVANTAJE NU CRED CA E IMPOSIBIL.

Comments are closed.