Întâlnire cu elevii și cadrele didactice de la CNET

Vineri, 6 iunie 2014, o delegație formată din elevi și cadrele didactice de la Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Tîrgu-Jiu s-au întâlnit la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România și al Biroului de Informare al Parlamentului European în România, cu Neven Mimica, Comisarul European pentru Protecția Consumatorilor.

Elevii de la CNET s-au întâlnit  cu Neven Mimica, Comisarul European pentru Protecția Consumatorilor.
Elevii de la CNET s-au întâlnit cu Neven Mimica, Comisarul European pentru Protecția Consumatorilor.

La începutul lunii mai, o echipă formată din elevi ai Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Tîrgu-Jiu au participat la un concurs european de film pe tema „Shopping online. Avantaje și dezavantaje” organizat de „Consumerclassroom.eu”.

Andrei Oprița, unul dintre elevii cu rezultate desosebite ai Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Tîrgu-Jiu, ne-a declarat că deși a fost foarte dificil în cadrul acestui proiect, cu un spirit de echipă devotat și multă muncă au reușit să realizeze un scurt metraj de 3 minute pe baza temei impuse: „La fel ca și celelalte țări din U.E. participante la acest concurs, am trimis proiectul pentru jurizare la Bruxelles, în cadrul unei comisii care trebuia să aleagă 10 țări/proiecte pentru marea finală unde câștigătorul era ales pe baza votului online. Am reușit să trecem de această etapă a concursului cu un punctaj de 17,44 din 25 puncte totale, apoi am început să ne promovăm proiectul atât în țară cât și în afară. Ca la fiecare proiect am primit și sprijin dar și multe contestări. Ținem să mulțumim celor care au investit timp pentru a ne ajuta, în special cadrelor didactice din liceu nostru, dar și domnului Elio Sosu, fondator al grupului Diaspora Românească Unită și al unui site cu același nume unde susține România.”

Elevii de la C.N.E.T. pe podiumul Concursului European „Consumer Classroom”

În urma câștigării Locului II, în cadrul Concursului European „Consumer Classroom”, ediția a II-a, organizat de Comisia Europeană, cu o diferență de doar 112 voturi față de prima poziție, echipa de proiect de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Tîrgu-Jiu, coordonată de prof. Mirela Vijulie, a fost invitată în data de 6 iunie 2014, la București, pentru o întâlnire cu Neven Mimica, Comisarul European pentru Protecția Consumatorilor, cel care a dorit să îi întâlnească pe elevii gorjeni pentru a afla modalitatea în care aceștia au realizat proiectul câștigător.
„Am fost întâmpinați călduros în sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România unde, după o mică gustare oferită de gazdele noastre, am fost invitați în sala de ședințe pentru a pregăti prezentarea proiectului. Alături de colega mea, Mădălina Vîlceanu, am susținut această prezentare în limba engleza, bucurându-ne de aprecierile celor prezenți și în mod deosebit de cea a comisarului european Neven Mimica. Această experiență nu face decât să îmi întărească convingerea că SE POATE! Trebuie doar să vrei. Prin urmare așteptăm noi provocări și de ce nu, poziția fruntașă pe podium”, ne-a mărturisit același Andrei Oprița, la încheierea întâlnirii de la Spațiul Public European.

O întâlnire la „nivel înalt”

Mădălina Vîlceanu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu ne-a declarat în timpul întâlnirii cu reprezentantul Comisiei Europene: „În cadrul Concursului European „Consumer Classroom”, ediția a II-a, am participat alături de alți zece elevi ai Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Tîrgu-Jiu, sub coordonarea prof. Mirela Vijulie, cu un scurt metraj de 3 minute, în care sunt prezentate avantajele și dezavantajele cumpărăturilor online, reușind cu ajutorul celor care au votat proiectul nostru să ocupăm locul al 2-lea. Am fost invitați la Sediul Comisiei Europene din București pentru a ne întâlni cu domnul Neven Mimica, Comisarul European pentru Protecția Consumatorului, cel care ne-a felicitat pentru munca depusă și pentru felul în care am reușit să transformăm un subiect atât de serios, într-o poveste ușor de înțeles, ușor de reținut și care să atragă atenția publicului în acest sens.”
Elevii de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Tîrgu-Jiu au discutat cu Neven Mimica, Comisarul European pentru Protecția Consumatorilor, în limba engleză, dovedind încă odată că sunt bine pregătiți, oferind reprezentanților Comisiei Europene, o impresie foarte bună despre despre România, despre elevii români, dar și despre Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Tîrgu-Jiu.