În politică startul furat nu se descalifică

Loading

Traian Băsescu și-a reluat în ultimele zile mai vechile obiceiuri, cu băi de mulțime și declarații colorate. Ne-am obişnuit însă ca acesta să recurgă la astfel de acțiuni doar atunci când există un anumit fel de circumstanţe, iar perspectiva anului 2014 îl determină să reapară în faţa românilor. Știm cu toții care sunt viitoarele mize electorale și cum Traian Băsescu este dispus să facă orice pentru a-și atinge obiectivele.
Atunci când același personaj le promitea românilor că va fi un preşedinte jucător, din lipsă de cultură politică, aceştia au închis ochii şi au votat. Dacă România ar fi fost însă o republică prezidenţială, da! Traian Băsescu ar fi putut juca după cum fluiera tot el, când vroia şi nu doar a pagubă aşa cum a făcut-o în ultimii ani. Era concomitent şeful statului şi al guvernului. Nu mai avea nevoie de premieri de hârtie, precum Emil Boc sau M.R. Ungureanu, iar astăzi de Victor Ponta, cel care însă a promis redresarea României, o ţară a tuturor posibilităţilor şi care, deși conectată în continuare la aparate (sic!), începe să dea semne de însănătoşire. Să precizăm însă că acest ultim aspect nu este meritul preşedintelui jucător şi nici nu poate să îl asume.
„Eu sunt preşedinte pentru toţi. Şi pentru cei buni şi pentru cei răi, şi pentru cei cu principii şi pentru cei fără principii, şi pentru cei angajaţi politic şi pentru cei neangajaţi politic”, afirma Traian Băsescu plin de responsabilitate. Remarcând progresele care încep să se evidenţieze în România, președintele ar trebui să vegheze poate mai mult asupra clasei politice, lăsând Guvernul să îşi facă treaba la modul responsabil.
Știm însă că anul 2014 este an electoral și cum în politică startul furat nu se descalifică, Traian Băsescu speră ca ștafeta portocalie să ocupe un loc pe podium.