Haosul prezidențial

România se află într-o criză politică fără precedent, practic țara este la un pas de colapsul total și lucrurile se pot înrăutăți până la alegerile prezidențiale din noiembrie. La acest moment țara nu are președinte, implicat total și nelegal în campania electorală de realegere, nu are Guvern, deoarece a fost decimat de Președinte și de spargerea Coaliției și nu are Parlament, fracturat de dezertările din interes ale aleșilor care ”pentru țară” se vând cui dă mai mult, inclusiv pentru un loc eligibil pentru viitor. În acest timp, românul simplu vede cum bruma sa de prosperitate devine iluzorie  prin certurile politicienilor. Nu îți trebuie prea multă carte ca să realizezi că vina pentru prăbușire o poartă deopotrivă derapajele guvernanților dar și declarațiile iresponsabile ale unor Câțu și Caramitru jr., ca să vorbim de ”specialiștii” care ne vor guverna după alegerile prezidențiale.

Situația poate deveni explozivă și este tot mai greu de previzionat  că se va încheia imediat  după 24 noiembrie. La acest moment, foarte mulți români par să aleagă Dreapta deși dinspre aceste partide se anunță concedieri masive de personal, creșterea fiscalității și alte trăsnăi. Dacă logica nu a suferit o fractură majoră, dacă acum e rău vă dați seama cum va fi în perioada următoare? Cum nimeni nu aude și nu vede că nu există soluții miraculoase, dezamăgirea ar putea mătura viitoarea guvernare înainte de a se instala bine la manșă. Concentrarea pe înlăturarea guvernului Dăncilă, poate cel mai performant din cele trei ale PSD-ului, nu este de bun augur dacă nu știm ce se pune în loc.  Este clar că toată lumea vrea Puterea dar nici unul Guvernarea și de aici un alt guvern Dăncilă, de partea cealaltă, este oricând posibil. Vom aștepta, probabil,  un semn de la Ponta care, brusc, a devenit cel mai puternic om politic din România deși acest lucru ne ajută pe toți românii ca și mandatele de deputat ale lui  pe gorjeni.

Haosul este  în capul multor români, rămâne favorit un președinte pentru că nu a făcut nimic. Klaus Iohannis nu poate să se laude decât cu faptul că a sabotat guvernarea PSD, un lucru care doar în țările bananiere este de acceptat și mai ales de aplaudat.Iohannis are șanse majore de a câștiga un nou mandat pentru că adversarii lui politici sunt prea slabi, avem o Dăncilă multiplicată la USR, a se vedea dezorietarea tot mai evidentă a lui Barna, candidatura lui Mircea Diaconu după modelul ucrainean care  nu va prinde pe la noi iar restul candidaților…sunt mulți și atât. Bineînțeles, ca și la alegerile europarlamentare, noi vom vorbi de alte ”probleme”, ”situații”, ”crize” ca să nu ne dăm seama ce votăm sau cu cine o facem. Rămâne de discutat ce vom face după Dăncilă, cu Iohannis ne-am lămurit!