Gorjul, beneficiarul unor investiții de sute de milioane de euro

Dacă lucrurile vor merge bine în acest an, Gorjul va fi beneficiarul unor investiții uriașe care vor schimba fața județului. Doar municipiul Târgu-Jiu va beneficia de finalizarea Stadionului ”Tudor Vladimirescu”, Sălii Polivalente și a centurii ocolitoare care costă, doar ultima lucrare, 35 de milioane de euro. În foarte multe dintre localitățile Gorjului sunt în derulare proiecte care totalizează circa 300 de milioane de euro valoare totală.

În 2017 s-ar putea termina noua centură a Municipiului
În 2017 s-ar putea termina noua centură a Municipiului

2017 ar putea fi un an important pentru județul Gorj dacă ne gândim la investițiile care vor fi finalizate sau la care se va lucra în localitățile județului. Nu doar că este în curs de recepționare reabilitarea drumului național de la Rovinari la Bumbești Jiu, după un deceniu de la începutul lucrărilor, dar este în curs de finalizare și segmentul Bumbești Jiu-Petroșani.
În localitățile Gorjului sunt în derulare lucrări de peste 300 de milioane de euro pe diverse programe guvernamentale. Nu doar că asistăm la o creștere a confortului-drumuri, canalizare, apă etc.-dar teoretic sunt și mai multe locuri de muncă. Este adevărat că patronii unor firme din afara județului se plâng că nu găsesc forță de muncă în Gorj dar lucrurile ar putea să se schimbe și în această direcție. Investițiile arată că suntem pe drumul cel bun și că se dezmorțesc lucrurile și în județul nostrum.

Municipiul Târgu-Jiu, principalul beneficiar

Cu siguranță, cele mai multe și valoroase investiții se derulează la Târgu-Jiu, acolo unde Stadionul, Sala Polivalentă și Centura ar trebui finalizate în 2017. Dacă adăugăm investițiile în reabilitarea rețelei de apă-canal din nordul orașului, anveloparea blocurilor și construirea altor blocuri ANL, putem vorbi de semne bune ale acestui an.
Poate cea mai bună veste, având în vedere impactul, este că în anul 2017 CNADNR va finaliza varianta ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu.
Reținem că valoarea investiției este de 35 de milioane de euro, sumă acoperită integral de la bugetul de stat. Pentru cei care încă nu știu în ce constă această investiție, menționăm că lungimea totală a traseului variantei de ocolire este de 19,9 kilometri, delimitată în raport cu DN66 astfel: varianta vest — 5,083 kilometri și varianta est — 14,874 kilometri. Construcția variantei de ocolire a municipiului Târgu-Jiu presupune execuția a 15 poduri și pasaje, trei noduri rutiere, două intersecții giratorii, pentru racordarea variantei est la DN66 (km 83) și a variantei vest la DN67D, precum și construcția drumului cu un profil de două benzi și o platformă de zece metri din care parte carosabila șapte metri și acostamente trei metri.

One Comment on “Gorjul, beneficiarul unor investiții de sute de milioane de euro”

  1. Cred ca Stadionul trebuie sa poarte numele ”DINCA SCHILERU”,un fotbalist cu ceva performanta in activitate,originar din judetul Gorj ,ruda cu celebrul taran DINCA SCHILERU.Jucator si antrenor la UNIREATRICOLOR,CA ORADEA,STIINTA TIMISOARA,VALENCIENNES,a antrenat 2 echipe de fobal din IZMIR,component al Echipei Nationale de Fobal a Romaniei si antrenor al Nationalei de Tineret a Romaniei.

Comments are closed.