Gorjeni laureaţi la Concursul „Împreună pentru viitor”

Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea a fost gazda desfăşurării etapei regionale la dans – modern şi tradiţional – „Împreună pentru viitor”. Concursul s-a desfăşurat în cadrul S.N.A.C. (Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară) şi a fost adresat în primul rând copiilor cu dizabilităţi pentru a-i integra în colectivitate şi a-i face să se simtă egali cu tinerii care învaţă în şcoala normală.
Concursul regional s-a desfăşurat pe două secţiuni, la fel ca şi faza judeţeană: dans modern şi dans tradiţional. Au concurat formaţiile de dans care au ocupat locul I în judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Râmnicu Vâlcea. De la Gorj au participat două formaţii care au avut o prestaţie artistică deosebită. Echipa alcătuită din elevi de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”  în parteneriat cu C.S.E.I. Tg-Jiu a obţinut locul III la secţiunea „dans modern”, iar echipa Colegiului „Mihai Viteazul” în parteneriat cu C.S.E.I. Tg-Jiu a obţinut locul II la „dans tradiţional”.
Concursul este şi o formă inedită de a-i educa pe liceeni în spiritul toleranţei şi al respectului faţă de celălalt, indiferent de poziţia socială a acestuia. Liceenii devin modele pentru copiii cu nevoi speciale, tocmai prin colaborarea pe care o implică participarea la o competiţie.
Deşi toţi concurenţii s-au pregătit serios, doar echipele de pe primul loc vor participa la faza naţională a proiectului ce se va desfăşura la Arad.
Coordonator S.N.A.C. Prof. Elena Dospina

One Comment on “Gorjeni laureaţi la Concursul „Împreună pentru viitor””

  1. De teleormaneni de ce nu spuneţi că au fost cei mai bine pregătiţi la dans tradiţional? Spuneţi numai de cele mai slabe echipe. Oricum Gorjul a fost q Teleormanul pe PRIMUL LOC deoarece sa nu caştige Teleormanenii locul 1 şi la dans tradiţional şi la dans modern. Gorjenii au fost cei mai nepregătiţi. Mulţumesc!

Comments are closed.