Ingrediente:
Friptură:
500 g carne de porc;
1 pahar de vin;
ulei;
condimente carne de porc;
Piure de cartofi:
400 g de carofi;
sare, lapte, unt;
Sos:
o ceapă,
sare, piper negru;
1 pahar de vin;
200 g pastă de roşii;
1 linguriţă de făină;
100 g smântână.
Mod de preparare:
Friptură: Se taie carnea felii, se condimentează după gust şi se lasă la macerat 1 h. Se prăjesc bucăţile în ulei încins la care se adaugă paharul cu vin.
Piure de cartofi: Se curăţă cartofii, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare. Se strecoară, se zdrobesc, se amestecă cu unt şi se adaugă atâta lapte fierbinte, cât să fie destul de moi. Se bat până ce devin pufoşi.
Sos: Se căleşte ceapa tocată mărunt, apoi se adaugă condimentele şi linguriţa de faină. Treptat se adaugă vinul şi pasta de tomate, iar la final smântâna.
Mentiuni: Se serveste cald cu un pahar de vin roşu.