Festival „Mărțișoare Folclorice”, la Stoina

Sezonul festivalurilor s-a deschis, sâmbătă 8 Martie 2014, în Gorj, cu Festivalul „Mărțișoare Folclorice” de la Stoina, care a ajuns, în acest an, la cea de-a VIII-a ediție. La concursul care a conținut trei probe, soliști vocali, instrumentiști și dansuri, au participat un număr de nouă comune din împrejurimi.

Autoritățile locale și județene au venit să-i încurajeze pe concurenți
Autoritățile locale și județene au venit să-i încurajeze pe concurenți

Deschiderea festivalului a fost făcută de primarul comunei Stoina, Ioana Bușe și de autorități județene care au ținut să fie prezente: președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, prefectul județului, Alin Văcaru și Inspectorul General al Inspectoratului Școlar  Județean Gorj, Ion Ișfan.
Festivalul „Mărțișoare Folclorice”  a fost organizat cu sprijinul Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, care a participat la jurizare, a asigurat acompaniamentul concurenților și a oferit, la final, un spectacol.

Participanții la festival au dovedit că evoluează de la un an la altul
Participanții la festival au dovedit că evoluează de la un an la altul

Premiile festivalului

Premiile festivalului „Mărțișoare Folclorice”  de la Stoina au fost următoarele: Premii speciale-Ilinca Denis și Marius Dănuț Călina; Soliști vocali -Premiul I: Izabela Matei și Diana Pilea, Premiul II: Ștefania Coradă și Denisa Fundeanu,
Premiul III: Andrada Betej și Elena Soceanu; Instrumentiști -Premiul I: Munteanu Ionuț și Fabian Fundeanu; Premiul II: Richard Dăianu și Claudiu Andronescu; Premiul III: Cristian Burtea și Adrian Puiu; Dansuri- Premiul I: Formația Stoina și Formația Bustuchin; Premiul II: Formația Licurici și Formația Stejari; Premiul III: Formația Căpreni și Formația Logrești˝v