Firmele din Gorj invitate la licitație

Primăria Târgu Jiu invită firmele din Gorj să se înscrie la licitația pentru realizarea parcului de agrement din zona Narciselor, care va avea o suprafață de peste 11 hectare. Suma alocată este de circa 4 milioane de euro, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu spune că s-ar bucura ca licitația să fie câștigată de firme locale:

„Invit, ca de fiecare dată în astfel de situații, firmele din Gorj și mai ales cele din Târgu Jiu să depună oferte la licitația organizată pentru amenajarea zonei de agrement din Narciselor! Preferăm societățile locale pentru că vorbim de aproape 3 milioane de euro, bani din fonduri europene, destinați exclusiv amenajării acestui uriaș parc ce se va întinde pe 12 hectare. Este, așadar, o lucrare amplă, cu finanțarea deja asigurată și ne dorim mult ca societățile locale să beneficieze de astfel de contracte generoase, ce pot contribui substanțial la dezvoltarea zonei.”

Ofertele pentru parcul din Narciselor se pot depune până pe 31 august, iar câștigătorul licitației va trebui să se ocupe de execuția lucrărilor de amenajare, dar și de dotările necesare.

Spațiile verzi sunt foarte mari, cu 10 hectare de gazon, 2500 de arbori din specii de valoare, totul dotat cu sistem de irigații care să acopere întreaga suprafață. Vor fi 10.000 metri pătrați de alei, un loc de joaca mare, de 650 de metri pătrați, amfiteatru in aer liber de 1300 de metri pătrați, un punct de informare și de închiriat biciclete, iar iluminatul va fi asigurat de un sistem modern cu 200 de stâlpi.