Bani europeni pentru modernizarea Târgu Jiului

Primăria Târgu Jiu a accesat fonduri europene pentru trei proiecte importante ce vor fi realizare în centrul municipiului reședință de județ a Gorjului. Numai pentru proiectarea acestor lucrări vor fi alocați aproape 2,5 milioane de lei.

Cele trei lucrări pentru care se începe proiectarea sunt: pasajele pietonale subterane (din intersecțiile de la Piața Centrală, magazinul Parângul și Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”), amenajarea Grădinii Publice (Parcul Municipal) și amenajarea aleii centrale din parc, cea din zona operelor lui Constantin Brâncuși. 

A fost semnat contractul de finanțare dintre Ministerul Dezvoltării și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia prin care se asigură sumele necesare pentru proiectele partenerilor, în cazul de față fiind vorba și de Primăria Municipiului Târgu Jiu, care a propus cele trei proiecte menționate.

„În curând, vom organiza licitații pentru realizarea proiectării, urmând ca ulterior să primim finanțarea necesară executării lucrărilor. Sunt bani europeni care continuă să vină la Târgu Jiu și care sunt destinați exclusiv modernizării municipiului. Pentru exercițiul financiar precedent, sumele au fost deja alocate și proiectele s-au pus în mișcare. Avem deja investiții realizate (cum ar fi Grădinița „Mihai Eminescu”), altele în curs de realizare, precum modernizarea transportului în comun (primele troleibuze vin de luna viitoare) sau modernizarea iluminatului public în cazul căruia au debutat recent lucrările. În anii ce urmează vom profita de toate finanțările extrabugetare pe care le putem accesa pentru a transforma, așa cum ne-am propus, municipiul Târgu Jiu în întregime.” (Marcel Romanescu)