O favoare pe care nu ne-o dorim

 

Laura Codruța Kovesi, baschetbalista ajunsă simbol al anticorupției în  Vest și sinonimul abuzurilor Justiției în România, are șanse să fie numită la conducerea Parchetului European Anticorupție. Faptul că mandatul este susținut declarativ de Germania, Austria și Franța ne dă o idee pe cine a slujit aceasta în ultimii ani sau, mai degrabă, pe cine a ocolit în afacerile care au devalizat România. Procurorul LCK a făcut curat în România pentru interese străine și acum își primește ”tainul”, după cum spunea unul dintre principalii săi sprijinitori, ex-președintele Traian Băsescu. Cine crede vreun moment că numirea este pe bune sau că în Uniunea Europeană nu este corupție, se află într-o mare eroare, această numire are rolul de a acoperi și nu de a asana problemele. Eventual, LCK va găsi corupții tot în România, de preferință printre cei care se opun ca toate facilitățile economice ale României să treacă pe degeaba în mâinile reprezentanților Vestului.

S-au băgat prea mulți bani în creearea imaginii ”Zeiței anticorupției” din România, bani interni și externi, prosteala trebuie să meargă mai departe. Ca să fim siguri că nu ne înșelăm, căutați în trecutul Germaniei un alt moment când nu și-a susținut propriul candidat într-o funcție de asemenea anvergură europeană. Asistăm la o comedie ieftină în care ”rezultatele” au propulsat-o pe Kovesi la nivel european și toată lumea se dă într-o parte. Adevărul, din câte spun apropiații, este că ”Luluța” nu este nici culmea competenței și nici al comunicării într-o limbă străină. Doar că ”virtuțiile” o fac atât de mare și necesară  pentru proiectul european încât nimeni nu se mai împiedică, ca la un semn, de limitele procurorului lui Băsescu. Au încercat unii să vorbească despre doctoratul plagiat grosolan dar unde e ordin nu e loc de mișcări surprinzătoare, așa că frauda a fost îmbrăcată sub forma unei competențe ieșite din comun. Cei care au fost colegi de doctorat cu ”Luluța” își aduc aminte că ”Zeița Anticorupției” a avut serioase dificultăți să identifice tema chiar în ziua susținerii.

Până la urmă, pentru România ar fi aparent o victorie  să dețină o asemenea funcție  la nivel european. Vedem însă că de fapt alții o confiscă în interes propriu, imunitate în fața legii. Trimiterea lui Kovesi la Bruxelles nu e  un serviciu pe care îl facem Europei și nici aceasta nouă, mai degrabă alții fac jocuri pe seama noastră iar noi suntem prea mici pentru a reacționa. Când  o facem,  tot la ordin, o dăm ”cu oiștea în gard”, președintele Iohannis și premierul Dăncilă au recunoscut la unison lovitura de stat din Venezuela.

În concluzie, de salutat poziția lui Toader Tudorel, ministrul Justiției din România, de a nu susține un asemenea demers în favoarea lui LCK și mai puțin a României.  Fiind vorba de alții, ni se va face o favoare pe care nu ne-o dorim!

One Comment on “O favoare pe care nu ne-o dorim”

  1. Decidentii de la Bruxelles cunosc foarte bine faptele de care este acuzata in Romania Kovesi, cunosc de asemenea ca acestea sunt reale, dar nu vor tine cont de ele si vor continua sa faca presiuni pentru numirea ei. De ce? Pentru ca Laura Codruta Kovesi le-a protejat interesele in Romania, interesele lor si ale firmelor lor, care s-au infruptat din avutia noastra nationala, incalcand toate normele legale, toate cutumele noastre, le-a sprijinit sa acapareze noi segmente de piata in special prin santajul facut de procurorii DNA, prin catusele puse oamenilor de afaceri autohtoni si prin sechestrul pus pe bunurile si conturile companiilor romanesti, care avea ca rezultat sigur falimentul acestora si preluarea afacerilor de catre ” partenerii externi”.

Comments are closed.