Familie îndoliată, după o moarte suspectă în spital

Raluca Tulic, fata de 17 ani din comuna Slivileşti, care a murit săptămâna trecută în Spitalul Judeţean Târgu Jiu, deşi fusese internată pentru o banală operaţia de amigdalită, a fost condusă sâmbătă, 13 august 2011, pe ultimul drum. Rămaşi singuri, după ce şi-au îngropat şi fiul în urmă cu doi ani, la aceeaşi vârstă, părinţii fetii cer adevărul, iar cei vinovaţi să fie pedepsiţi.

Părinţii Ralucăi Tulic îşi plâng fata şi cer pedepsirea vinovaţilor
Părinţii Ralucăi Tulic îşi plâng fata şi cer pedepsirea vinovaţilor

Părinţii Ralucăi au îmbrăcat-o în rochie de mireasă şi, alături de rude şi prieteni şi-au condus fata pe ultimul drum. Chiar în ziua în care a murit, aceasta trebuia operată de amigdalită, aşa cum hotărâseră medicii de la ORL, după două zile de tratament. Mama fetei tocmai se pregătea să meargă la spital, ca să fie aproape de ea în ziua operaţiei, când familia a fost anunţată prin telefonul fetei, că ea a murit, imediat ce i-a fost făcută o injecţie.
Potrivit raportului medico-legal, fata nu ar fi murit din cauza injecţiei, ci pentru că ar fi avut afecţiuni la pancreas şi ar fi făcut şi infarct. Pentru a înlătura orice suspiciune, s-a decis ca necropsia să fie filmată, iar caseta, împreună cu un metru cub de documente au fost ridicate de o comisie de la Ministerul Sănătăţii, pentru a se stabili exact cine se face vinovat de moartea fetei.
Deşi medicii legişti au dat, deja, un verdict, cel fina va fi dat peste şase luni, după ce Institutul de Medicină Legală Mina Minovici va face public rezultatul analizei toxicologice. Asta pentru a se stabili dacă între injecţia administrată în spital şi moartea Ralucăi există vreo legătură de cauzalitate, multe fiind vocile care spun că fata ar fi murit pentru că i-a fost administrat un tratament greşit.
Părinţii fetei cer imperios dreptate şi pedepsirea vinovaţilor, chiar dacă acest lucru nu le va mai aduce fata înapoi. Aceştia sunt distruşi şi spun că nu mai au pentru ce trăi, pentru că şi-au pierdut şi ultimul copil, după ce băiatul lor mai mare a murit în urmă cu doi ani înecat, la aceeaşi vârstă ca şi Raluca.