European School Sport Day- Ziua Europeană a Sportului Școlar

          La Școala Gimnazială Nr.1 Albeni s-au desfășurat în data de 29 septembrie 2022 activități dedicate Zilei Europene a Sportului Școlar, elevii și cadrele didactice fiind ,,activi” la 4 ediții din cele 7 desfășurate până în prezent.

            Înscrierea și desfășurarea activităților sportive s-au realizat sub atenta îndrumare a Asociației Județene Sportul pentru Toți Suceava, organizație desemnată de către organizatorii europeni (HSSF – Hungarian School Sport Federation și ISCA – International Sport and Culture Association) să disemineze informațiile legate de acest eveniment european la nivelul României.

            Acest proiect se dorește a fi o modalitate de promovare cât mai vizibilă a educației fizice și sportului la nivel european cu toate schimbările ei post-pandemice.

          Teoretic, Ziua Europeană a Sportului Școlar ar fi trebuit să se desfășoare în 30 septembrie 2022, ultima zi de vineri din luna Septembrie fiind parte a conceptului #BeActive al Uniunii Europene, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului 23-30.09.2022 dar programul activităților a fost flexibilizat în funcție de starea vremii sau disponibilitatea bazei sportive.  

          Anul acesta, activitățile sportive s-au desfășurat sub sloganul Going Green in Sport promovând sportul și ecologia ca elemente educative.

          Elevii noștri au promovat sportul printr-o diversitate de jocuri, remarcându-se îndeosebi întrecerile tip ștafetă și parcurgerea unor trasee aplicative. Permanent, cei aproape 70 de copii au fost activi, dovedind că sportul ocupă un loc important în inima lor.

          Le mulțumesc acestor minunați copii și cadrelor didactice care le-au fost alături.

#ESSD2022  #BEACTIVE @AsociatiaJudeteanaSportulPentruTotiSuceava