Euro-Agricultura, încotro?

Exemple O penisune din Turcinești construită cu fonduri europene a fost prima locație vizitată

Agenția de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) derulează în perioada martie-august 2014 o campanie națională de informare a factorilor interesați, despre  accesarea și derularea fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală ( PNDR).  În cadrul proiectului de Asistență Tehnică, prin care se realizează Campania, APDRP și-a propus, de asemenea, crearea și dezvoltarea unei rețele organizate de multiplicatori de informații despre PNDR.

Campania de informare este derulată sub denumirea EuroAgricultura-Reteaua Națională a Multiplicatorilor  de Informații despre PNDR și are drept slogan o afirmație inspirată – “Împreună creștem satul românesc”, care, probabil, s-a dorit a fi și un îndemn totodată.
Exemple de bună practică și în Gorj
În județul Gorj, campania de informare este organizată în perioada 13-16 mai, interval în care APDRP împreună cu beneficiarii vor prezenta participanților investițiile realizate și cu sprijinul finanțărilor europene, în cadrul a 10 vizite de exemplificare la proiecte considerate de succes. Astfel, în prima zi, participanții au avut ocazia să viziteze o pensiune turistică din comuna Turcinești, investiție realizată pe Măsura 313 – Încurajarea activităților turistice, din cadrul PNDR 2007-2013, în zilele următoare fiind programate vizite și la Bumbești-Jiu, Mușetești, Novaci, Polovragi, Bălești, Runcu și Stănești, unde vor putea fi văzute și alte tipuri de investiții, realizate prin intermediul aceluiași program, dar și pe alte Masuri.
“Consider că investițiile finanțate prin PNDR în exercitiul financiar 2007-2013 pot fi exemple de bună practică și o sursă de inspirație pentru noul PNDR. Exemplul concret este cel mai bun argument pentru a încuraja derularea corectă a fondurilor europene. În mare măsură, informațiile eronate și cele negative, tendențioase sau nu, descurajează întreprinzătorul român. Astfel, din dorința de a asigura egalitatea de șanse în accesarea fondurilor europene, vrem să construim un sistem eficient de informare a publicului (…).” a declarat David Eugen Popescu, Directorul General al APDRP, într-un comunicat de presă.
Mai multe detalii și discuții referitoare la accesarea și derularea de finanțări europene pentru agricultură și dezvoltare rurală, precum și despre această campanie puteți urmări și în cadrul emisiunii Viața Gorjului, de la N-sat TV, într-una din edițiile

Irina Sîrbu