Obștea ARC din nou la judecată

Deși au avut loc, de curând, alegeri pentru Consiliul de Administrație al Asociației Obștea de Moșneni Aninișeni, Radoșeni, Cărpinișeni, pentru că cel vechi ajunsese la final de mandat, unul dintre membri  a contestat noul consiliu și a cerut instanței să numească unul propus de el, pe motiv că asociația ar fi rămas fără for de conducere. Întâmplător sau nu, contestatarul este Marius Albă, fost secretar al Consiliului de Administrație, care este învinuit în mai multe dosare penale pentru felul în care și-a desfășurat activitatea.

La sediul Asociației Obștea ARC a fost afișată cererea de chemare în judecată a lui Marius Albă
La sediul Asociației Obștea ARC a fost afișată cererea de chemare în judecată a lui Marius Albă

Potrivit cererii de ordonanță președințială depusă la instanță de Marius Albă, care are termen de judecată luni, 19 mai 2014, acesta solicită ca: „prin sentința ce veți pronunța să desemnați conform prevederilor Art. 30 alin. 2 și Art. 32 din OG 26/2000 următoarele persoane care vor intra în componența Consiliului de Administrație și a Comisiei de Cenzori ale Asociației Obștea de Moșneni Aninișeni Radoșeni, Cărpinișeni: C. Administrație 1. Mîțu N. Constantin CNP (…) domiciliat în (….); 2. Ciora P. Valerian CNP (…) domiciliat în (….); 3. Vamvu I. Eugenie CNP (…) domiciliat în (….); 4. Vamvu Șt. Vilian CNP (…) domiciliat în (….); 5. Bosoncea I. Gheorghe CNP (…) domiciliat în (….);” etc.

Revoltați

Nu se știe câți dintre cei 14 membri ai asociației trecuți pe lista lui Marius Albă la Consiliul de Administrație și la Comisia de Cenzori au avut cunoștință despre asta și câți și-au dat acordul ca CNP-ul lor să fie utilizat în astfel de scopuri, dar cu siguranță doi dintre ei n-au fost de acord. Mai mult, unul s-a dus la sediul asociației, unde era afișată cererea de chemare în judecată   a lui Marius Albă și a tăiat numele și CNP-ul său, ba mai mult, a scris și a semnat că a fost pus pe listă fără cunoștința și fără acordul său: „Nici vorbă să fi acceptat eu să fiu trecut pe listă. Nu este pentru prima dată, de altfel, când Marius Albă folosește numele meu fără a avea acordul. Voi merge la instanță să declar asta, dacă se va ajunge până acolo. Albă profită că eu am fost viceprimar al comunei Crasna, socrul meu secretarul comunei și vrea să se folosească de imaginea noastră pentru a câștiga încrederea oamenilor.” (a declarat Victor Tobă) De asemenea, Ion Rădulescu, consilier în actualul Consiliu de Administrație și casier al asociației spune că a fost pus pe lista lui Marius Albă fără să fie întrebat: „Nu m-a întrebat și dacă m-ar fi întrebat n-aș fi fost de acord. De altfel, eu am fost consilier și pe vremea lui Albă și a lui Mituțoiu, precum și membru în comisia de cenzori, dar mi-am dat demisia când Albă a cerut să fie mandatat să aibă drept de semnătură pentru a încheia contracte de arendă cu ciobani și se vede și în prezent ce contracte a făcut.”
Dumitru Pîrjol, președintele Asociației Obștea ARC, spune că nu va lăsa ca lucrurile să meargă înainte pe făgașul acesta: „Vom cere recuzarea judecătorului, pentru că toate dosarele noastre ajung mereu la instanța nr. 1, la același judecător la care pierdem procese, pe care le căștigăm, apoi, la alte instanțe, iar dacă nu se va aproba recuzarea vom cere strămutarea dosarului.”
Oricum, povestea este cusută cu ață albă, pentru că articolele invocate de Marius Albă în cererea sa către instanță se referă la fundații și nu la asociații, dar rămâne de văzut cum judecă instanțele din România.