Elevii de la Liceul Teologic din Târgu Jiu, la curățenie pe malurile Bistriței

Loading

În fiecare an, între 14 Martie – Ziua Mondială a Râurilor și 22 Martie – Ziua Mondială a APEI este sărbătorită Săptămâna Apelor. Anul acesta am marcat ziua ”Cu Apele Curate” pe 31 martie, împreună cu Asociația ”Team for Next Generation”, Liceul Teologic din Târgu Jiu și câțiva localnici, pe malurile râului Bistrița, zona Frâncești-Gureni, comuna Peștișani-Gorj, la o actiune de igenizare.


”Mulțumim tuturor celor 56 de participanti, adulți și tineri adolescenți, veniți cu voie bună și energie pentu a da o mână de ajutor și a ne bucura totodata de aer proaspat în sânul naturii! Recunoaștem că ne-ar plăcea să nu mai fie nevoie de astfel de activități de igienizare, și să mergem în natură doar pentru aerul și energia mai curate decât cele din oraș, dar având în vedere imaginile din unele poze (și nu le-am ales chiar pe cele mai dureroase), se pare că încă mai avem de lucru și la acest capitol numit ”, Irina Sîrbu, președinte Asociația ”Tem for Next Generation”.


”Acțiunea face parte din Programul Cu Apele Curate, lansat în 2019 de Asociația Mai Mult Verde și Lidl România, ca un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile riverane”, Luis Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *