Cum s-au transpus copiii în epocile istorice, la muzeu

Loading

Copiii care au participat, vineri, la Programul de Educație Muzeală al Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” au avut ocazia să se transpună în epocile istorice, creând povești ilustrate, poziționate, ca timp, din Preistorie până în Epoca Modernă.

Mai întâi, copiii au vizitat expoziția de istorie și arheologie, observând cu atenție unde locuiau, cum își procurau hrana și cum se îmbrăcau oamenii, de-a lungul câtorva epoci. Apoi, au urmărit un episod din filmul animat „Aventuri în Epoca de Piatră – Familia Flinstone”. La final, și-au ales fiecare câte o epocă în care să devină personaje. S-au înarmat cu fotografii făcute în muzeu, au primit coli de desen și ceracolor și s-au pus pe inventat povești în imagini, despre o zi din viața lor, așa cum ar fi trăit-o cu mii sau chiar sute de mii de ani în urmă. Cei mici au avut ocazia, astfel, să-și dezvolte atenția la detalii, creativitatea, talentul la desen și stima de sine. De asemenea, au putut să exerseze oratoria, prezentând la microfon, atât colegilor cât și părinților veniți să-i ia acasă, poveștile ilustrate, în care au devenit personaje, după preferințe: în Epoca de Piatră, perioada daco-romană, Epoca Medievală, sau Epoca Modernă.

Aceste activități, care sunt puse în practică de echipa de specialiști a muzeului, sprijiniți de voluntari, fac parte din Programul de Educație Muzeală organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate. Activitățile care urmează și condițiile de participare pot fi găsite pe pagina de Facebook a muzeului: https://www.facebook.com/muzeulgorj .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *