Elevii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” folosesc calculatoarele ca să facă bani

Eram obişnuiţi ca elevii de la „Magheru” să producă pentru vânzare produse textile precum: cravate, cămăşi, halate, lenjerii de pat, feţe de masă,  sau să execute lucrări de proiectare şi realizare a instalaţiilor electrice, dar nu ne aşteptam ca elevii de acolo să facă bani şi din realizarea paginilor web sau din proiectarea şi realizarea reţelelor de calculatoare.

O parte dintre elevii care aduc bani la „Magheru”

Dintr-o discuţie particulară cu unul din edilii unei primării am aflat că pagina web a instituţiei pe care o reprezintă urmează să fie realizată de elevii Liceului „Gheorghe Magheru”. “Am încredere în priceperea tinerilor elevi, de fapt înainte să comand lucrarea am participat la o prezentare a paginilor deja realizate de aceştia, iar după o săptămână i-am chemat să văd ce au lucrat. Am fost profund impresionat de volumul de muncă dar deja şi de profesionalismul lor, precum şi de soluţiile tehnice propuse. De altfel, la alegerea tinerilor elevi a cântărit considerabil preţul propus de aceştia, precum şi faptul că am dorit să investim şi să sprijinim totodată câţiva tineri capabili”, a declarat primarul localităţii Teleşti, Romulus Bîldea.
Chestionat de noi asupra acestei idei inedite, Marius Buzera-directorul Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” ne-a declarat: „Pentru noi, cei de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” este o onoare ca mediul privat şi comunitatea locală au încredere în capacităţile elevilor noştri de a duce la bun sfârşit proiecte de mare anvergură, motiv pentru care ţin să-i mulţumesc domnului primar Bîldea Romulus. În prezent, pe lângă site-ul Primăriei Teleşti, avem în lucru un alt site pentru o firmă privată, precum şi o lucrare mai amplă unde pe lângă site trebuie realizată o reţea de calculatoare dar şi refacerea unei instalaţii electrice în mai multe încăperi”.
În urma discuţiilor am mai aflat că în proiect sunt implicaţi  mai mulţi elevi din clasele IX-XII şi de la toate profilurile liceului, elevi precum:  Popescu Gabriela, Bran Andrei, Burlan Aurelian, Glad Constantin, Mihai Adrian, Nicola Robert, Sîrbu Constantina, Stoenescu Gheorghe şi alţii. De asemenea, toţi elevii mai sus menţionaţi au reprezentat judeţul de-a lungul timpului la faza naţională a Concursului de Informatică Aplicată, sau a Concursului Netacad, obţinând până în prezent mai multe premii.
Ideea de a face bani din activitatea lor din timpul orelor de laborator ne-a convins să revenim asupra acestui subiect.

One Comment on “Elevii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” folosesc calculatoarele ca să facă bani”

Comments are closed.