Educația deraiază Coaliția!?

Revolta din Educație, cea mai mare din ultimele decenii, va lăsa urme adânci în anul electoral viitor. Dacă profesorii nu vor uita cum au fost tratați în aceste zile de cuplul Ciucă-Ciolacu, rezultatele electorale ale celor două partide mari-PSD și PNL-ar trebui să se diminueze drastic. O țară este ținută pe loc de problemele grave din Educație iar cei doi pseudo-lideri, în sensul că sunt ” întorși cu cheița” la Cotroceni, sunt preocupați de cum împart funcțiile după ”rotativă”. Apropo, dacă din discursurile ”doctorului” Ciucă pricepeți mai puțin decât de la Dăncilă nu ar trebui să vă mirați, România este țara tuturor posibilităților!

Le-a intrat în cap lui Ciucă și lui Ciolacu, și ne livrează la greu sondaje în această direcție, că România va trebui să-i aleagă tot pe ei în 2024 ca să nu câștige  George Simion și partidul lui. Teoretic, în poză s-ar putea băga și USR-ul dar ”mortul de la groapă nu se mai întoarce” iar un nou partid e greu de promovat într-un timp atât de scurt fie și de serviciile secrete, indiferent care or fi ele.  Cum în aceste zile am putut vedea cât dispreț au politicienii față de Educație, lumea școlii-dascăli, părinți, elevi-ar putea să le dea câte un ”cartonaș roșu” care ar trezi politicianul român. A te considera tu, Coaliție PSD-PNL, că ești ”răul cel mai mic”și, drept urmare, de aia câștigi alegerile, trebuie urgent revizuit! Italienii au dat recent o lecție în Uniunea Europeană și veștile de pe acolo sunt de bine.

Coaliția PSD-PNL ar merita o lecție pentru că este doar un alt eșec după cea PNL-USR, dacă populația nu o percepe ca atare se datorează doar faptului că au fost mai multe crize internaționale care au mascat nereușitele. Într-un an jumătate, guvernul Ciucă-cu o susținere parlamentară de 70 % -a gestionat doar țara în loc să inițieze reformele așteptate. Cine crede că Ciolacu va fi mai breaz e mult prea optimist! Și atunci, de ce am aștepta altceva de la un proiect politic  care păstrează același program și presupune susținerea acelorași oameni?

Poate că scandalul din Educație va trezi atât Guvernul cât și pe întâiul turist al țării, poate că vom realiza, în sfârșit, că vorbele frumoase din ”România Educată” nu sunt suficiente ca să schimbe ceva! Iar în România se impun schimbări majore dacă vrem să ținem pasul cu timpurile și cu alte popoare mai curajoase. Depinde acum cine va învăța mai mult, Putere sau Opoziție, din lecția servită de cadrele didactice politicienilor în aceste zile!