Domnica Trop sărbătorită de copii, nepoți și strănepoți

Rapsodul popular declarat „Tezaur uman viu” al României, pentru contribuția însemnată la folclorul autentic, Domnica Trop, a împlinit, zilele trecute, venerabila vârstă de 81 de ani. Ea a fost sărbătorită, ca în fiecare an, de întreaga familie și de prietenii apropiați, iar nepoții și strănepoții au ținut să-i cânte live, pentru a se bucura că îi moștenesc acest dar de la Dumnezeu.

La casa agățată pe un deal, în Isverna Mehedințiului, în care-și petrec bătrânețile Domnica Trop și soțul ei Gheorghe, a fost mare sărbătoare, cu ocazia aniversării vârstei de 81 de ani a celei care a dăruit melosului popular cântece pe care mulți artiști le cântă, fără să știe cine le-a compus și le-a cântat pentru prima dată, precum: „Marie, Marie”, „Nu vine neica, nu vine”, „Fire-al naibului de deal”, „Seara când răsare luna” și multe altele. Cele trei fete ale sale, alături de copiii lor și copiii copiilor lor, gineri, nepoți, precum și prietenii apropiați, au sărbătorit-o pe „Mama Domnica” așa cum se cuvine, cu masa îmbelșugată, cu grătar, tort și muzică live.

Nepoții săi, care cântă în trupa M&C Band și care au deschis prima ediție a Festivalului „Domnica Trop” de la Isverna, ce s-a desfășurat în acest an,  și-au adus cu ei instrumentele în curtea bunicii și au făcut un adevărat spectacol, împreună cu colegii de trupă, cu Nina Predescu, interpreta despre care Domnica Trop spune că este a patra fiică a sa și, bineînțeles cu sărbătorita, care a cântat o doină sfâșietoare, despre viața domniei sale, pe care n-a auzit-o nimeni, niciodată, până atunci. Iar „cireașa de pe tort”, ca să spunem așa, au fost cei doi strănepoți, care și-au arătat și ei talentul, dovedindu-i Domnicăi Trop, dacă mai era nevoie, că are urmași de nădejde.