„Din viața necuvântătoarelor”, tema săptămânii la atelierele de la Muzeul Județean Gorj

 45 total views

Copiii care au participat, vineri, la Atelierele de Primăvară de la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, au aflat curiozități despre animale, au vizitat expoziții, au pictat insecte de ipsos și au făcut brățări din mărgele-fluturași.

La început de primăvară, când urșii ies din bârlog, păsările călătoare își iau zborul spre România, să-și pregătească cuiburile, iar insectele ies la soare, Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” a ales, pentru participanții la Programul de Educație Muzeală, în a doua săptămână a primăverii, tema „Din viața necuvântătoarelor”.

După ce au aflat tot felul de curiozități despre animale și au vizitat expoziții ce privesc mai multe perioade din istoria Gorjului, micii participanți au trecut la activitatea care-i încântă cel mai mult și anume atelierul de creație. Ei au pictat pe mulaje de ipsos fluturi nemaivăzuți, în culori pe placul lor, libelule, buburuze și albine, după care și-au exersat motricitatea degețelelor, realizăndu-și brățări din mărgele divers colorate, sub formă de fluturi. Copiii au făcut și o mică expoziție cu lucrările, pentru a le prezenta părinților, care, de fiecare dată când vin să-i ia acasă, se așează cuminți în sală și așteaptă ca cei mici să-și desăvârșească operele.

Atelierele de Primăvară fac parte din Programul de Educație Muzeală, organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Activitățile durează două ore, materialele și personalul sunt asigurate de organizatori, iar participanții își pot lua lucrările acasă. Biletele costă 10 lei, dar trebuie cumpărate din timp, numărul locurilor fiind limitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *