Diaspora, sfârșitul unui mit!

Loading

Poporul român trece prin cele mai grele momente din ultimele decenii, nu știm acum încotro ne îndreptăm sau câți vom rămâne după încercarea cumplită pe care trebuie să o înfruntăm. Chiar dacă nu aveam prea multe așteptări de la clasa politică iar președintele Klaus Iohannis este vinovatul principal că nu suntem pregătiți de coronavirus, era altceva dacă în ultimele săptămâni am fi avut un guvern valid. Instalarea unui nou guvern cu puteri depline, în disprețul democrației și al Constituției, ne arată că românii sunt luați de proști. Dacă tot luăm la mișto audierile și investitura noului guvern, dacă tot nu punem nimic la conducere pentru că miniștrii sunt izolați la domiciliu, nu era mai bine să scutim istoria națională de acest moment jenant. Totul ar fi ca după finalizarea crizei, românii să nu uite cine a îngropat țara, coronavirusul este doar pretextul, motivul este unul mult mai complex.

Actuala guvernare, aceeași în ultimele șase luni deși dă cu virgulă la Cotroceni, s-a bazat pe voturile Diasporei. Presa finanțată obscur s-a întrecut să ne arate cum ”forțele sănătoase ale națiunii”, adică Diaspora, impune o ”guvernare progresistă” care va dezvolta România și o va duce ”pe cele mai înalte culmi”. Nimeni nu mai avea curajul să spună că din Diaspora fac parte și profesori universitari, doctori, oameni cinstiți care își văd de treaba lor dar și hoții, curvele și șmecherii care speculează slăbiciunile sistemelor din fiecare țară. Diaspora românească nu prea e motiv de mândrie precum au polonezii, ungurii, sârbii și alții, dar asta e altă poveste pe care nu ne-am propus să o abordăm aici.  Diaspora a pus toate ouăle într-un coș și acum s-au făcut chisăliță în câteva luni. Cei mai favorizați dintre români, doar au votat trei zile în loc de una, au rămas departe de țara unde nu plătesc impozite dar pe care o înjură de câte ori au ocazia. Din păcate pentru ei, unii membrii ai Diasporei și nu puțini, nu s-au integrat și nu sunt acceptați în țara de adopție, acolo unde muncesc și cheltuie bani, și nici în țara de origine unde unele forțe politice îi bagă în seamă doar pentru votul lor.

Sperăm   că românii din țară nu vor uita prea curând, așa cum o fac de obicei, că nu am fi avut nici o problemă cu gripa nouă dacă nu ne-ar fi adus-o, cu multă ”generozitate”, semenii noștri. O parte din Diaspora s-a năpustit în România, fentând măsurile de siguranță sanitară din Italia, și punând în pericol viața a milioane de români. Cu o inconștiență de care doar românii dau dovadă- vedem că la unguri, polonezi, cehi, sârbi nu se întâmplă-conaționalii noștri mai deștepți și cu mai multe drepturi politice decât cei din țară, fug și mint autoritățile și îmbolnăvesc deopotrivă familia, rude și personalull medical. ”Șmecherii” respectivi, aceiași care stăteau cu zilele la coadă ca să voteze , nu plătesc nimic în România dar beneficiază de toate drepturile. Au fugit din Italia pentru că nu plăteau asigurare și vin în România, unde de asemenea nu plătesc nimic, dar mai au și pretenții. Cetățenii nimănui, exploatați electoral după aceeași rețetă de la Băsescu la Iohannis, s-au obișnuit să fie tratați special deși nu oferă nimic. Din nefericire, asta este o parte importantă din Diaspora românească, aceeași care i-a speriat pe unguri, care nu ne prea face cinste și ne creează prejudicii, materiale și morale. Iar mitul cu banii aduși în România, poate ne lămuresc ”ziariștii” cum i-au numărat, au ajutat familiile celor plecați, pentru ceilalți s-au tradus în prețuri mai mari, să nu uităm asta!

Din momentul crizei coronavirusului lucrurile din România ar trebui să se schimbe, pentru început să îi punem să plătească cheltuielile pe ”șmecheri” ! Se riscă cineva? Iar Diaspora, dacă vrea privilegii, să facă în așa fel să le merite. Poate românii plecați se uită pe la italieni, englezi, francezi cum e cu democrația, dacă e bine sau e rău să avem toată puterea politică într-o mână, și abia apoi votează! Altfel, episoade de genul SÂMBĂTA NEAGRĂ a democrației, moment petrecut în Parlament în 14 martie 2020, vor fi tot mai dese!