S-a descoperit antidotul pentru ciuma roșie

Da! Ați citit bine! Se numește Diaspora și se va administra gratuit, dar într-un stoc limitat, în ziua de 10 august 2018. Cuvântul acesta, diaspora, este de câteva zile pe buzele tuturor celor care luptă contra ciumei roșii. Aflăm că România, pe lângă faptul că e ruptă în genunchi și coate, mai e ruptă și de acest „flagel” al ciumei roșii, în două. Adică, cei deja contaminați și cei care „rezistă”, acestora din urmă alăturându-li-se și „diasporenii”.
Prezentați de unele televiziuni ca niște veritabili condotieri salvatori ai zilelor noastre, acești fii risipitori se întorc acasă pentru a face ordine în statul de drept. Cu alte cuvinte, pe 10 august, „diasporenii”, câtă frunză, câtă iarbă, se vor lua la trântă cu ciuma roșie. Așa și? De la Petre Ispirescu știm, că trei zile și trei nopți, forțele binelui se luptă cu forțele răului. Nu mai precizăm care sunt unii și care alții, că Dragnea cică nu are cum să fie în tabăra celor buni. Cert e că după ce o să se „beregățoiască” câteva ore în Piața Victoriei, românașii Spaniei, Italiei, Germaniei și altor țări de adopție o să își pupe neamurile pe obraji, urmând să își reia traiul zărilor străine. O să țipe din nou la alegeri că li s-a furat votul, că muncesc în străinătate pentru că acasă nu au unde, de parcă în capitalism statul este obligat să le asigure „joburi” celor care strâmbă din nas pentru 300-400 Euro.
Dacă aveam vreo îndoială, România e ruptă nu doar pe jumătate, celor două Românii de aici, adăugându-li-se iată, o a treia. Cea care vine acasă la sărbători, în concedii, sau pentru a pune-o de un protest, luând de guler ciuma roșie. Ei, „diasporenii”, nu mai citesc astăzi nici Petre Ispirescu, nici nu mai ia aminte la vorbele populare românești, pâine de acasă nu e mai bună decât pâinea umilinței câștigată printre străini. Nu! Ei sunt românii adaptați la globalizare, românii care fac munca de jos a altora, dar care atunci când vin acasă ne predau nouă lecții despre cum se manifestă democrația. Ei sunt românii de concediu, românii de vacanță, românii care cumva așteptau ca statul român să le dea ceva. Din nefericire nu au înțeles că România a fost legată înadins la mâini și i s-a falimentat economia tocmai pentru ca ei, românii cu antidotul la ciuma roșie, să presteze ieftin pentru străini. N-au înțeles că sunt asemenea unor mingi de tenis trimise peste fileu spre un zid ca mai apoi să ricoșeze fără o traiectorie precisă.
Iată de ce, 10 august nu va însemna nimic altceva decât frustrarea unora îndreptată către frustrarea altora. O Românie asmuțită asupra altei Românii, în fapt doar copii la indigo despre neasumarea istoriei și mai grav neînțelegerea ei.