De ce nu cred în scenarii?

Loading

Ultimele săptămâni au fost marcate la nivelul dezbaterii publice de fascinantul caz Voicu.  Un palavragiu care dacă nu ar fi existat trebuia inventat, unde să mai găseşti pe cineva atât de tâmpit care să îşi aroge fapte pe care, cel mai probabil, nu le-a făcut.  Doar persoanele nedezvoltate mental, adică pe la vârsta adolescenţei, au tendinţa  să se dea mari, cum se spune.  Şi asta se întâmpla pe un telefon pe care îl ştia ascultat! Pentru unii este chiar foarte rău că prostia nu doare!Despre scenarii conform cărora la butoanele scandalului ar fi preşedintele rămâne de discutat atât timp cât Voicu şi acoliţii nu ne arată nimic din ce cloceau într-un anumit birou de avocat.
Dacă arestarea bufonului Voicu poate fi legală până la proba contrară, nu avem acum decât interceptări telefonice care pot fi aranjate, trimiterea după gratii a lotului Costiniu, Căşuneanu şi Locic este de-a dreptul un abuz. Acum judecătorii ar trebui să ne explice ce este cu cele două hotărâri care se bat cap în cap sau  eventualele presiuni la care au fost supuşi şi de către cine, şi asta cu subiect şi predicat. La fel, poate tovarăşii procurori, şi nu avem de ce să punem ghilimele, ne explică de ce un om de afaceri reprezintă un pericol public iar un tânăr care omoară un bătrân în bătaie pe trecerea de pietoni nu sau un altul, tot din lumea interlopă, îşi bagă prietena în spital şi îi terorizează familia, atenţie e vorba de familia unui poliţist, şi nu se ia nici o măsură asupra lui.  Mai au ce căuta aceşti procurori pe statele de plată ale statului? Răspunsul îl daţi dumneavoastră, dar şpaga şi slaba pregătire pot fi trecute la capitolul cauze, de aceea nu cred în scenarii.
La fel nu cred în implicarea gorjenilor în acest caz. Bunăoară, ni s-a servit în ultimele zile frumos ambalată o colaborare între Florin Cârciumaru şi Cătălin Voicu, totul pe seama unei imagini întâmplătoare luată la o reuniune PSD din urmă cu doi ani. Nici măcar o stenogramă care să dovedească implicarea nu am văzut, şi am convingerea că dacă ar fi existat ea ne-ar fi fost livrată de cei care se ocupă cu acest lucru. Pentru că nimic nu este întâmplător iar dacă cazul Voicu nu va fi blocat, pentru că mai devreme sau mai târziu asta se va întâmpla, vom avea victime nu doar în PSD, ci şi pe verticală,  la PNL şi PDL, partide care au guvernat ţara în această perioadă şi prin intermediul cărora, a reprezentanţilor acestora, şi-a făcut jocurile. Nu cred însă că e bine să arătăm ca o imensă caracatiţă abia ajunşi în U.E., dar asta este altă poveste.
Nu cred nici în scenariul apocaliptic livrat de un coleg de breaslă conform căruia în Gorj nu am avea decât prostie şi corupţie, lumea nu poate fi împărţită doar în alb şi negru, cred că o nuanţă de gri ar fi mai potrivită. Că lucrurile nu merg aşa cum ar trebui în unele instituţii este adevărat, că nimeni nu se sesizează când este plătit  să o facă este de asemenea adevărat, dar asta e România, nu doar Gorjul. Un judeţ mafiot cu încrengături ca în CARACATIŢA e greu de imaginat dar este loc chiar şi de un comisar Cattani, dacă se oferă cineva!