„Dance your cultures“, proiect Multicultural Comenius la Dragoteşti

Loading

Proiectul Multilateral Comenius “Dance Your Cultures” desfășurat in perioada 2012-2014,de Școala Gimnazială Corobăi-Dragotesti județul Gorj având coordonator pe profesorul Necșulea Cosmin-Marian a ajuns la final.

Profesori din mai multe ţări şi-au dat mâna pentru reuşita acestui proiect
Profesori din mai multe ţări şi-au dat mâna pentru reuşita acestui proiect

Având ca parteneri țări precum: Polonia,Turcia,Spania,Portugalia, Proiectul Multilateral Comenius Dance your cultures” a avut ca scop promovarea culturii și tradițiilor locale din fiecare țară parteneră,prin studiul și analiza obiceiurilor locale,a cântecelor și dansurilor tradiționale,a poveștilor naționale,poeziilor,pieselor de teatru.

Prin activitățile proiectului „ Dance Your Cultures„,țara gazdă,Romania, a urmărit ca elevii din țările partenere, utilizând noile tehnologii (facebook, twitter, blogul, videoconferintele) să descopere punctele comune între tradiţiile si obiceiurile din tarile participante folosind limba engleză,dar si limbile materne ale țarilor respective.
Echipa de proiect a României a implicat in cadrul acestor mobilități treisprezece profesori si șaisprezece elevi. Activitățile din agenda întâlnirilor au fost extrem de dense și au presupus multă muncă din partea țărilor participante, dar acum când tragem concluzia finală, considerăm că totul a meritat.
Elevii si profesorii participanți la proiect au prezentat pe site-ul proiectului diverse elemente specifice fiecărei țări ,privind cântecele si dansurile tradiționale zonelor vizitate. Bucuria a fost mare pentru echipa României deoarece dansul care a fost învățat de toți partenerii a fost ”bordeiașul,” acesta a reușit să ne adune și să ne facă să iubim dansul tradițional românesc.
Albumul foto,materialul final al proiectului nostru,a fost realizat de echipa României in colaborare cu cei patru parteneri (Tucia, Polonia,Spania,Portugalia) și s-a pus accent pe importanța costumului național din fiecare țară parteneră. Cele mai frumoase imagini cu costumele populare au fost incluse într-un calendar pentru anul 2014-2015.
Cu speranța ca şi noi, profesorii și elevii de la Școala Gimnazială Corobăi-Dragoteşti, jud.Gorj,, ne-am ridicat la nivelul organizărilor oferite de partenerii europeni, și am încercat să fim ambasadorii neoficiali ai României să ne promovăm cultura tradițională, acum la final nu ne rămâne altceva de făcut decât să începem să lucrăm, la realizarea unui alt proiect european.

Prof. Angelica Necşulea