Cum pui toamna-ntr-un tablou?

O zi mohorâtă de toamnă s-a transformat într-una plină de curiozități, artă, cultură și veselie pentru copiii care au participat, vineri, la activitățile organizate de Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

Participanții au vizitat o expoziție de sculptură, au avut ocazia să-și dezvolte capacitatea de oratori, să se joace de-a oamenii mari, închipuindu-și că și-au transformat pasiunea în profesie, au vizionat un tutorial de pictură și apoi s-au pus pe treabă, pentru a transforma toamna într-un frumos tablou. Micuții au pus în practică tehnici noi de pictură pentru ei și au învățat cum să picteze în perspectivă, pentru a da adâncime imaginii, prin dimensiuni și culoare.

Aceste activități, care fac parte din Programul de Educație Muzeală al Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, sunt  menite să-i desprindă pe oameni din fața telefoanelor, tabletelor sau televizoarelor, să le dea o stare de bine, să le crească stima de sine, să-i ajute să-și dezvolte aptitudini și să capete cunoștințe în diverse domenii.

Programul este organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate. Activitățile care urmează și condițiile de participare pot fi găsite pe pagina de Facebook a muzeului: https://www.facebook.com/photo/?fbid=827086979423427&set=a.476388297826632