Criza de țară

Tot mai mulți economiști străini, pentru că cei din România nu pot fi luați ca repere din pricina implicării politice, vorbesc de o nouă criză economică care ar zgudui lumea în perioada următoare. Semnalele ar trebui luate în seamă mai ales că istoria ne-a învățat că acestea apar ciclic și nu s-a găsit încă antidotul în lumea guvernată de capital. Dacă criza vine și va afecta și România, Dumnezeu cu mila! Și aici, ne referim la ambele tabere politice, Putere și Opoziție, de fapt un uriaș conglomerat de compromis și oportunism, care nu pot să implementeze măsuri coerente care să consolideze procesele și fenomenele economice din țara noastră.

Se poate spune că România traversează o criză de țară din moment ce Puterea politică nu are un program politic iar Opoziția, reprezentată doar de un PSD cu frâna de mână trasă de procurori și trădări, este incapabilă de a oferi o alternativă credibilă.  Puterea are în acest moment un control absolut asupra tuturor pârghiilor de conducere a statului dar nu știe ce să facă cu acesta. PNL-ul și aliații săi fac toate năzbâtiile din lume ca să arate că nu au controlul Parlamentului deși lucrurile stau cu totul altfel. Ca să vă convingeți că avem dreptate, priviți discursurile tuturor liberalilor-”de la vlădică la opincă”-că nu există majoritate parlamentară deși s-a dat jos un guvern, s-a înscăunat altul și au trecut niște asumări. Când românii se vor trezi din euforia înlăturării guvernării PSD, vinovată pentru creșterea salariilor în sistemul bugetar care a scos mai mulți bani din buzunarele patronilor care lucrează cam tot cu același sector, s-ar putea să realizeze  că alegerea a fost, e un obicei la români după 1989, din nou greșită. Dar între timp au trecut anticipatele și vedem noi după aia!

Doar că România nu este pregătită de nimic și suntem tot ca în epoca Dragnea, atunci aveam obsesia Justiției praf și acum avem tema anticipatelor. Lipsa de încredere în viitorul României este tot mai mare iar Diaspora l-a ”pedepsit” pe președintele Klaus Iohannis cu un nou mandat ca să nu plece din țară în următorii cinci ani. La fel de sigur, cei plecați afară nu vor reveni în țară în acest mandat. Ce ar fi de făcut pentru românii simpli, urmăriți faptele  că de vorbe suntem sătuli! Dar dacă suntem o țară neguvernată de prin vara trecută și vom rămâne la fel cel puțin până în această vară, de ce mai avem nevoie de politicieni?