De ce nu cresc liberalii în sondaje?

Loading

 

Partidul Național Liberal, partid istoric și cu mari merite în construcția României Mari, se pregătește de ceva timp de guvernare. În afara faptului că această pregătire este de fațadă, precum o făcea Borcea odinioară cu Dinamo pentru Liga Campionilor, liberalii par să nu aibă altă idee decât să se scoale pesediștii de pe scaunele guvernării pentru a veni ei, urmașii de fațadă ai Brătienilor. De fapt, liberalii adevărați au plecat sau sunt marginalizați în PNL, partid confiscat acum de foștii pedeliști care trebuiau să își schimbe părul, a se citi sigla, pentru a rămâne în politica mare. De fosta gardă pretoriană a lui Traian Băsecu- cu Blaga, Turcan, Anastase, Boagiu ș.a.-probabil  nu vom scăpa prea curând pentru că ei se transformă de fiecare dată, au fost sau vor fi și socialiști într-o zi dacă asta le dă putere și bani și ceva drepturi mai puține pentru români.

Pe fondul celei mai slabe guvernări ale PSD-ului din ultimii ani, te-ai fi așteptat ca PNL-ul să zburde în opțiunile electorale. Nu doar că partidul nu crește dar este tot mai clar că nu ne așteaptă lucruri prea plăcute dacă liberalii vin la guvernare. De luni de zile, Câțu și Vâlceanu-tânăra generație la PNL- ne anunță dezastrul cu tăieri de pensii și salarii din partea PSD, adică liberalii vorbesc de funie în casa spânzuratului. Lăsând la o parte faptul că e o strategie de comunicare catastrofală, anunțul iminenței dezastrului și dorința liberalilor de a se înfrupta din guvernare dau prost la români, lucrul nu se întâmplă-a fost infirmat chiar de premier- și încep chiar să fie caraghioși. Adică înțelegem că Orban și Vâlceanu nu își doresc alegeri anticipate, la vot nu se merge cu sondaje trucate și ei știu că deocamdată lucrurile nu stau ca în sondaje, dar să te bazezi doar pe eforturile de sabotaj ale președintelui Klaus Iohannis e prea puțin pentru a ajunge la guvernare. Dacă ne mai gândim că Iohannis vrea un nou mandat, liberalii pot fi siguri că în 2019 nu vor ajunge la guvernare. Sau, ca să fim corecți, dacă arestează DNA-ul și Parchetul General toți liderii PSD, să zicem că au o șansă. Altfel gorjeanul nostru și alți lideri liberali joacă în ”Misiiune Imposibilă”, varianta românească.

Deși liderii PNL nu par să înțeleagă, România are nevoie de un partid liberal puternic ca alternativă la stânga politică. Barna, Cioloș, Tomac sau Ponta par conectați acum mai bine la ce se întâmplă în România deși nu sunt nici mai breji și nici mai europeni decât pesediștii și liberalii. Imaginea lui Orban ca un personaj veșnic turmentat nu aduce voturi decât de la ”pasionați” dar și acolo e o problemă că PNL-ul vrea să le taie banii de băutură, a se citi ajutoarele. Lăsând la o parte gluma, una amară de altfel,  liberalii-popularii europeni pe pământ românesc-trebuie să își redescopere identitatea: încurajarea mediului privat autohton; salarii mai mari pentru angajații români, nu ”răgete” când crește salariul minim; o politică orientată spre creștere economică și nu pe austeritate ș.a. Suntem convinși că au suficienți consilieri, plătiți cu bani grei, ca să le spună asta. De ce nu se vede asta în comunicare e o mare enigmă?

La acest moment, liberalii pedeliști în frunte cu Iohannis nu sunt penali pentru că au avut imunitate din partea procurorilor. Din nefericire pentru ei, ”fără penali” nu este un program electoral! Iar oamenii așteaptă de la ei soluții și nu anunțuri apocaliptice care fac rău indiferent de cum stă țara. Prin jocurile politice ale președintelui e posibil ca PNL să vină la guvernare, închipuiți-vă cât îi voi tolera românii cu tăierile de care vorbesc?

One Comment on “De ce nu cresc liberalii în sondaje?”

  1. Liberalism in Gorj???!!!!…sa fim oameni seriosi…Liderul national PNL inca nu stie doctrina economica a liberalismului autentic,crede ca aceasta doctrina se suprapune cu repertoriul hard-rock Led Zeppelin,in opinia lui si a altor liberali,trecuti prin scolile de vara ale PSD,productivitatea muncii nu creste prin utilizarea unor procese tehnologice de varf,ci prin utilizarea cu succes a salariului minim pe economie…astfel,saracia,a generat milioane de proletari,care parasesc Romania,preferand sclavia neoliberalismului european,patronii din UE stiu foarte bine ca exploatarea fortei de munca trebuie sa fie rezonabila si bine platita,altfel criza economica din 1929 se poate repeta oricand,iar marele economist Marx va rade iar in propria barba…

Comments are closed.