Concursul de Istorie “Dumitru Micu Popescu” la ediţia a IX-a

Concursul de la Novaci atrage în fiecare an o participare numeroasă de cadre didactice şi elevi
Concursul de la Novaci atrage în fiecare an o participare numeroasă de cadre didactice şi elevi

Oraşul Novaci găzduieşte la finele acestei săptămâni ediţia a IX-a a Concursului de Istorie “Dumitru Micu-Popescu”, manifestare ce face parte din Zilele Culturii Novăcene 2014 şi are drept organizatori Liceul Teoretic Novaci în colaborare cu familia regretatului om de cultură Dumitru Micu – Popescu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Filiala Gorj a Societăţii de Ştiinţe Istorice, Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj şi Săptămânalul “Vertical”.
Concursul aflat la a IX-a ediţie în anul şcolar 2013-2014 are drept scop promovarea ideilor de competiţie şi performanţă a studiului istoriei, stimulând interesul tinerilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru trecutul istoric. Concursul este organizat de Liceul Teoretic Novaci în colaborare cu familia regretatului om de cultură Dumitru Micu – Popescu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Filiala Gorj a Societăţii de Ştiinţe Istorice, Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj, publicaţia Vertical.
Concursul se adresează elevilor din clasele IX-XII. Fiecare liceu participă cu un echipaj constituit din 3 elevi ai aceluiaşi an de studiu sau din ani de studiu diferiţi.Concursul cuprinde 2 probe: întocmirea unei lucrări din tematica propusă de maximum 15 pagini cu aparat critic, bibliografie şi anexe, prezentată de fiecare echipaj înscris în concurs (prezentare în Power Point). A doua probă constă în 10 de întrebări grilă (itemi obiectivi şi semiobiectivi) formulate din bibliografia recomandată.
Concursul dispune de cele mai mari premii în bani din ţară iar anul acesta este destinat omagierii celor mai importante personalităţi gorjene.