Concurs de desen de Ziua Europei

Loading

Reprezentanţa Comisiei Europene în România (RCE) invită elevii din şcolile din România să participe la un concurs de desene a cărui tematică este Ziua Europei. Concursul se adresează elevilor din ciclul primar şi cel gimnazial, care sunt invitaţi să dezvolte creaţii proprii, fără contribuţia altor persoane. Menţionăm că această competiţie nu este deschisă grădiniţelor.
Potrivit inspectorului şcolar Claudia Zaharia, elevii din şcolile din Gorj sunt aşteptaţi să participe la un concurs de desene a cărui tematică este Ziua Europei. Concursul se adresează elevilor din ciclul primar şi cel gimnazial, care sunt invitaţi să dezvolte creaţii proprii, fără contribuţia altor persoane. Concursul face parte dintr-o serie de acţiuni desfăşurate în „Anul European al Voluntariatului”, motiv pentru care temele aferente acestei ediţii vor face referire la această noţiune. În termeni largi, voluntariatul înglobează totalitatea acţiunilor desfăşurate în folosul altora, fără a primi în schimb o recompensă materială. Acţiunile desfăşurate în 2011 sub egida „Anului European al Voluntariatului” urmăresc să atragă atenţia cetăţenilor europeni asupra importanţei derulării activităţilor de voluntariat în comunităţile din care fac parte în alegerea unor schimbări în bine.
Lucrările calificate pentru finală, precum şi cele câştigătoare vor lua parte la o licitaţie al cărei scop este colectarea de fonduri menite să ofere sprijin unor grupuri dezavantajate (copii cu diferite afecţiuni medicale, orfani sau fără posibilităţi materiale).Nu ne rămâne decât să urăm succes celor care doresc să se înscrie în această competiţie!