Persoanele cu dizabilități au dreptul să muncească!

Loading

COMUNICAT DE PRESĂ
11 februarie 2011, Tg.Jiu, jud.Gorj

Persoanele cu dizabilităţi din judeţul Gorj vor beneficia de serviciile de integrare pe piaţa muncii oferite de Fundaţia Motivation România: consiliere şi informare privind căutarea unui loc de muncă şi mediere pe piaţa muncii (identificarea de locuri de muncă). În acest fel, va fi facilitat accesul persoanelor cu orice fel de dizabilitate din judeţul Gorj la un loc de muncă potrivit abilităţilor şi competenţelor lor.
Aceste servicii vor fi oferite de echipa fundaţiei din cadrul Centrului Regional de Incluziune Socială şi Angajare din Drobeta Turnu Severin, str.Smârdan nr.15 (Mehedinţi), care oferă servicii în toată Regiunea de Sud-Vest, adică în judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Olt şi Dolj.
În furnizarea acestor servicii, Fundaţia Motivation România colaborează cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj şi cu alte organizaţii şi instituţii active în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu dizabilităţi.
Centrul Regional de Incluziune Socială şi Angajare – Regiunea de Sud-Vest a fost creat prin proiectul “START pentru egalitatea de şanse a persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii”, cofinanţat din Fondul Social European – Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – Investeşte în OAMENI!. Proiectul este implementat pe o perioadă de 3 ani începând cu data de 1 noiembrie 2008 şi îşi propune facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii din Regiunile Nord-Vest, Nord-Est şi Sud-Vest.
Deşi (potrivit Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap), angajatorii cu peste 50 de salariaţi au obligaţia de a angaja un număr de persoane cu dizabilităţi egal cu 4% din numarul salariaţilor, în ţara noastră doar 12% dintre persoanele cu dizabilităţi care au vârstă şi capacitate de muncă sunt în prezent angajate. De exemplu, dintre cele aproape 11.000 de persoane cu handicap din judeţul Gorj numai 500 au un loc de muncă!
Persoanele cu dizabilităţi care vor sa muncească, precum şi angajatorii care doresc sa încadreze personal cu dizabilităţi, se pot adresa doamnei Ana Maria Cîrnu, Coordonator al Centrului Regional: telefon/fax: 0352/803.804, telefon mobil: 0735.333.959, e-mail: a.lolea@motivation.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.